Assalammualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :) Trimaz singgah blog Iz ^^ Tinggalkan jejak yaw! ;D

Background sendiri


Background sendiri? Lorh.. internetkan ada cari jelah.. susah sangat ke? Tak nak? Nak letak gambar sebagai background? Nak buat tapi tak tahu? Isk3..

Itu adalah.. sedikit ayat yang direka khas oleh Iz.. *manalah ada orang tanya macam mana nak letak background ni itu sana kat Iz..

Cara-caranya:
Log In► Dashboaard►Design►Add A Gadget►HTML/Javascript

Copy kod ini:

<style>
body {
background-image: url('http://content.mycutegraphics.com/backgrounds/winter/winter-background1.gif');
background-attachment: fixed;
background-repeat: repeat;
}
</style>

paste dekat HTML/javascript tadi tu..
okey.. url yang dipekatkan dengan warna merah yang entah apa-apa itu.. tukarkan dengan url gambar yang kau orang nak..


dah puas hati
Save!

Tukar ayat Comment ke ayat sendiri

Tukar ayat comment ke ayat sendiri? macam mana?

ada nampak tak? siapa tak nampak pendek umur :P
hehehe..

Cara-caranya ialah:
Dashboard ► Settings ► Comments
Scroll ke bawah cari Comment Form Message

Letaklah ayat apa-apa yang anda mahu lepas tu klik


senang sangat!
assalamualaikum :D