Assalammualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :) Trimaz singgah blog Iz ^^ Tinggalkan jejak yaw! ;D

Text post bershadow


Text post bershadow? Macam mana? Malas pula nak kasi tahu.. nak tahu? trylah buat! 
Ikuti langkah2 ini untuk mendapatkan hasilnya.. #eh betul ke ayat ni? XD
♥ Stella, Iz dah buat tutonya.. peace ^_^V

First! basic step:
Log in► Dashboard► Design ►Edit HTML
cari ► h3.post-title { atau .post h3 { atau text-align: $startSide;
kalau tak jumpa juga cuba tick Expand Widget Templates ok.. :)

copy kod ini dan paste di bawah  kod yang dicari tadi

text-shadow: 2px 2px 3px #62D0FF;

#nak tukar? boleh3.. di sini

dah siap dah? preview dulu takut TERSILAP KOD pula menangis nanti.. #ada ke? XD
apa lagi Save! #sambil ketawa kalau boleh hehehe

Assalamualaikum! :D



Post title bershadow

Tajuk post bershadow? macam mana tu? Macam ni ↓ 

Macam nak buat? Macam ni :
Log In► Dashboard ► Design ► Edit HMTL
Tekan F3!!! cepat!! #riuhlah kau ni haddoy..
cari ► .post-title {

dah jumpa? thumbs up! ngee... #sambil tayang gigi.. 
sila copy kod ini 

text-shadow: 2px 2px 3px #62D0FF;

pastekan di bawah .post-title {
♫ yang digit diboldkan tu tukarlah nak warna apa biar kasi gempak sikit..

Preview dulu .. dah puas Save! 

senangkan? "episod" seterusnya untuk text atau isi post pula.. tata
assalamualaikum :D

Background+border di sidebar


Iz nak jawab soalan Nis #SSB# :


*klik kasi besar!

maksud Nis macam ni:

Macam mana tu? Ha.. macam ni..
Log In► Dashboard► Design ►Add A Gadjet► HTML/JavaScript
copy code ni:

<div style="background: #ECFAFF repeat; repeat; padding: 5px; border:2px dashed #62A9FF; border-top-left-radius: 20px 20px; border-top-right-radius: 20px 20px; border-bottom-left-radius: 20px 20px; border-bottom-right-radius: 20px 20px;"><center></center>

-Kod gadjet kau orang-

</div>

*selang antara kod kau orang dengan kod ini 1 liang putih hehehe #ada ke? XD
Warna biru : Kod untuk warna background
Warna merah : Kod untuk warna border

Nak cari kod warna di sini
Assalamualaikum :D

kredit to: Kak Lyssa

Thread di SSB~

#FOR SSB ONLY!!!!
For students SSB ni ha sepatutnya di post.. terpaksa guna blog huhuhu 

Tolong? tolong apa? ehem2... 
Iz ada masalah ni.. masalah besar ... kot..
Masalahnya ialah:
Ada seorang hamba Allah ni.. panggil dia alien.. Alien ni sejak dari form 1 suka sangat tengok Iz semacam...
# Seperti dalam cerita Kafe Szanpiy # = kenyataan
Puncanya Iz sendiri tak tahu.. 
Aktiviti "haram" yang pernah Alien buat dekat Iz:
Form 1:
1) Masa rehat, Alien tengok Iz khusyuk sangat sambil Iz tak lalu makan!
2) Adalah hari tu kita orang terpilih untuk pergi camp, sepanjang camp mata Alien tu rosak ke apa tak tahu sebab dia "set"kan mata dia pandang Iz sampai setiap pergerakan Iz! Ya Allah sengsara beb!
3) Masa balik dari sekolah dia paksa geng dia tunggu Iz keluar dari sekolah. pakatan haram!
4) Adalah hari tu Iz ada kelas komputer, kelas start malam.. masa form 1 Iz sekolah petang, si Alien  mengada-ngada pergi jalan sebelah Iz! Ya Allah menyesal aku balik lambat! Alien tu plak senyum2.. huish pencari nahas!

Form 2: 
1) Iz sekolah pagi. Oklah tahun tu dia tak mencari nahas.

Form 3:
1) Sekarang ni Iz sekolah pagi, kenapalah Iz jadi pengawas tak pasal2 si Alien tu pandang Iz masa bertugas.. hadoyy Serik!!!
2) Tiap kali rehat/balik, Alien lalu depan kelas Iz dalam masa yang sama pergi toleh kepala dia semata-mata nak tengok Iz. Panas!!!

Iz ada hantar surat warning dekat Alien tu tapi tak berkesan. Degill!! Macam mana ni? Iz dah tak ada idea ni.. huhuhu
tolong saya!
eh jap.. baca ini.. hari ini punya story~

Hari ini punya story~


Tajuk tak bestkan? Tapi lagu best pula.. XD
Hari ni merupakan hari yang "agak sengsara" bagi Iz.. Asal? 
Tu.. tu ha.. alien .. GEDIK betul! jap.. Lelaki Gedik? Er...  hahahahahaha #over haha
hari ni punya excaited bebenar nak pi sekolah.. dah lah cuma cikgu English je masuk apa lagi germbira sakanlah! Masa rehat...

Alien pandang Iz! Sambil pusing2 dia tu! sah2 alien kan?!
Hati Iz... rasa nak 
hohohoho.. panas! geram kot .. orang dah bagi warning tapi dia tak makan saman.. ni yang den marah ni sampai ..
*tak adalah sampai macam tu hehehe

Macam mana ni? Iz tak puas hati! Ha? jumpa secara face to face?
tidak sama sekali.. kot..
Iz kena awasi diri Iz #betul ke ni?
atau suruh Nad yang belajar takwandoo belasah dia! muahahaha
biar dia jadi macam ni..
hohoho.. oklah sampai sini jelah..
adios!
assalamualaikum!
jika anda ada sebarang cadangan atau apa2 supaya alien itu tidak menggangu Iz silalah ke sini :D

Header baru?


Hai! #sambil tayang gigi tapi sebenarnya tak pun hehehe
Siapa ada nampak tak benda baru? Siapa tak nampak pendek umur hehehe..
Header baru blog den! #loghat  jap#

*klik kasi besar!

Ni semua disebabkan oleh... #blur seketika..
nak tahu lebih lanjut silalah lihat komen2 di bawah ini..

*klik kasi besar!

Nak add akak Irah Sparrow? klik sini 
Sepanjang den berbloggie.. inilah first time orang SPONSER bukan SEPOSEN TT^TT terharu den.. Selalunya Cik Bee yang deko deki blog den.. lain diSURUH lain diBUAT .. panas! XD
Apa-apa pun belajar dari pengalaman :)
Assalamualaikum!

Projek kayu yang paling best!

Projek kayu yang paling best? Eh, sawankah anda ini? hehehe
Semalam #Sabtu# ada kelas "tambahan" senang cerita ada kelas untuk siapkan projek kayu. Hohoho.. bangga kot dekat nak siap! Penuh dugaan dan cabaran nak siapkannya. Macam mana tu? 

Alkisah, Iz bersama dengan rakan-rakan Iz buatlah kerja memotong kayu itu ini dan lain-lain. Kayu siap dipotong! Apa lagi jom memaku! yeah!!! Mood Iz terlebih rajin sampai projek Yugi jadi siap! Hohohoho.. Projek sendiri pe cer? Er..

Masa nak memaku.. 
Tap..tap.. tap.. haddoy!! Husih.. perit!!! Terketuk jari sendiri! pergh best gilalah! tabik spring!!!
pengajaran: Bacalah bismillah dahulu sebelum melakukan apa-apa kerja.

Masa nak mengikir kayu..
Zas..zas..zas auuww!!! Kuku den.. huhuhu bercorak!
pengajaran: Berhati-hati ketika menggunakan peralatan tajam.

Jari dah ada kesan. Kuku lagilah.. Iz pun "menyembuhkan hati" yang "suka" ini dengan mengambil gambar rakan-rakan secara sponton! Konfem kena marah ni.. XD
*klik gambar kasi besar


Yugi syelek sampai ke jari?

sorok muka ek..

silalah buat..

telitilah tu..

projek kami!

gambar gelap..

meh sini aku pegangkan kata Yugita

tudung ungu!

3 al-hayyan

zas...

cikgu mengajar..

ni cikgu buat.. cantik!

yang kanantu Yugita punya.. kiri Iz punya .. mana best?

Paku berkarat..

Duk possing ya kau!

Assalamualaikum! :)