Assalammualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :) Trimaz singgah blog Iz ^^ Tinggalkan jejak yaw! ;D

Yabedabedu buka pintu!


Yosh! lamanya Iz tak update blog! isk3.. Hari ini Iz ada 2 CERITA 
1) Semalam raptai Kejo Ola 2012!
  Semalam raptai sampai dua kali kena ulang! pergh! banyak suka ma! SEJUK! rugi tak rasa! XD 
  Iz banyak bnda terlarang yakni HANDPHONE! :O XD mari kita lihat gambar yang best-best! 







2) Kejo Ola 2012
Kejo Ola 2012 ni Iz no komen.







#Eh, lupa pula! Rumah sukan HIJAU JUARA!!!! :D


Saya sayang kawan saya!







Wah, lamanya tak update blog! ^^ ok, hari ini Iz nak cerita pasal kawan Iz! Siapakah mangsa-mangsanya? ceh.. ssb habis! #ssb- syok sendirian berhad

1) Hari Rabu, 20.4.2012
Masa tu sukantara. Sekolah Iz sunyi je. Riuh dekat padang. *kot. hehe.. rumah sukan Iz hijau! #perlu bagi tahu ke? oklah, mesti bosan baca fakta2 ciptaan Iz ni :P

Depan Iz ada Soon, dia nak buat lompat jauh. Iz habak ar jangan lepas. Tapi, dia lepas! Iz redha je. Sampai je dekat kelas Soon buat cerita yang Iz menangis sebab Soon lepas lompat jauh! Iz? Menangis? What the! Iz  pertahankan maruah Iz dengan kejar Soon sampai nak terjatuh! Alamak, Zack nampak! huahh!!!! malu.. eh .. Iz kejar dia orang berdua dengan duster! hahaha.. kasi make-up itu punya laki! >< 

Zack gelakkan Iz je. Iz ambil kerusi merah lagi menawan nak baling dekat dia! tapi ada orang. Kacau linelah! XD Nanti tak pasal-pasal kena e-Disiplin! ><

2) Keesokkan harinya...
What?! Iz jadi main character? untuk drama english? dalam grup kitaorang? #szanpiy. Soon? jadi partner Iz? What the! huahhhh!!!!! Ini tidak adil.. ini tidak adil baginya.. eh tak.. ini tidak adil bagiku >< 

Drama dalam bahasa inggeris beb! den ni orang melayu! den bukan orang british! eeiii!!! somebody help me!  eh, terspeaking plak ^^

S~ Soon
Z~ Zack
A~ Ash
N~ Niesa
P~ Pqah
I~ Iz
Y~ Yugi
= SZANPIY :)

Ash senyum je. Yugi syok!. Nisa selamat. Pqah happy. Zack bahagia. Soon merana. Iz sengsara! 
apa-apa pun kau orang the best! hahaha! :)

Post'z






Agak lama juga den tak post ek.. ke mana? Exam.. hehe ^^ exam dah lepas.. oklah cerita pasal cutilah! yeah! nak tahu? nak? nak tak? #ok, aku cakap seorang diri ni!

Iz pergi Pulau Sioman! pulau sioman? ada ke? adalah! hehehe.. Pulau Tiomanlah.. kalau nak skodeng gambar dekat sini dan sana :D

Iz nak bercerita!!! #macam ada orang baca.. +beranganlah jawabnya..
Dekat P.T (Pulau Tioman).. Iz ada seorang peminat! Darjah 6.. #pendek sangat ke aku ni? 
Iz terpaksa menyorok sakan di merata tempat sebab nanti dia asyik panggil Iz 
Awek putih coklat
><

Iz dengan dua pupu Iz, Mila, pergi "berenang" #hakikatnya tak berenang pun..# dekat jeti.. wah banyaknya ikan! Alamak! tersasar jauh ni! 

Iz: Wey, mila asal lain macam je tempat ni?
Mila: Wey, kita terlajaklah!
Iz: O.O
Mila: Cepat pergi pantai! 
Iz: Wey, aku mana reti berenang pon!
Mila: Aku pon!
Iz: Asal kau ajak aku? wey.. macam mana ni?
Mila: Cuba jelah!
Iz: Wey.. dalam ni.. T^T
Mila: Kau janganlah nangis! TT^TT
Iz: Ya Allah, aku berserah kepadaMu
Mila: Kau ni! kau try "berenang", kitakan pakai life jacket
Iz: Wey.. huhuhu..
Dan kami terus terapung di antara jeti dan pantai..

Tiba-tiba...
Budak 1: Wey, ikan todak!
Mila: Mana?!
Iz: Ikan todak? huhuhu..
Budak 2: Bawah kau orang!
Mila: Ha!!!!
Iz: Mila, banyak tak dosa aku?
Mila: Kau ni!
Budak 1: Cepatlah berenang! Ikan todak dekat je dengan kau orang!
Mila: Tolonglah kita orang!!
Iz: Kita orang mana reti berenang!!
Budak 1 & 2: Apa kau cakap?
Mila: TT^TT
Iz: Mila....

Adalah tiga mamat hensem datang dekat kita orang..
Mila: Cuna, mamat hensemlah!
Iz: Ada aku kesah? aku nak ke pantai..
Mila: Abang.. tolong kita orang tak reti berenang...
Mamat 1,2,3: Kesian..
Mila: Kau ni *******
Iz: Layanlah lagi...
Mila: TT^TT

Dalam masa 20 minit kami terapung...
Mila: Eh cuna, kaki aku dah dapat jejak!
Iz: Kaki? nak! nak!
Mila: Cepat cuna..
Iz: Kita selamat!
Mila: Yeah!!

Dan kita orang pun bertaubat tak nak pergi ke jeti lagi tapi Mila degil juga, Iz main dekat pantai je cari cengekerang siput dan sekeh Budak 1 & 2 sebab ejek Iz. ><
Hehehe!