Assalammualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :) Trimaz singgah blog Iz ^^ Tinggalkan jejak yaw! ;D

RIANG RIA HARI RAYA GIVEAWAY by cik Abbit


# 2010 punye cerite kekeke ^^V #

Cerita? Hehehe. Iz kalau suruh taip cerita sekurang-sekurangnya 3 post! Hahaha. k poyo k. Ehem2. Iz cerita mana yang best-best jelah. "best" kot.. hahaha. Masa Iz form 1, raya pertama Iz raya dekat Kampung Talang, Negeri 9. Kampung nenek punya adik. Apa nama.. macam tu lah. Dalam pukul 3 lebih tu dua pupu Iz, Mila, ajak Iz teman dia raya rumah kawan-kawan dia naik motor. Ok, merempitlah sat. Rumah ketiga tak silap Iz rumah orang kaya, rumah bungalow. Ceh. hahhaa. Masa Iz dengan Mila keluar dari pagar, adalah kawan-kawan Mila yang dua laki ni duk usha Iz. Tau lah Iz ni cantik xD #sila muntah pelangi xD# Iz tunduklah pandang sana, pandang sini. Sekali dah habis borak dalam 5 minit Mila dah naik motor, start enjin. Iz nak naik jadi pembonceng setia entah macam mana si Mila ni pi duduk atas kain Iz! Maka, terselaklah kain Iz! Ya Allah!! Malunya, yang dua laki tu nampaklah peha Iz. Yelah, mana tau raya ni naik motor, ni mengejut sangat-sangat. Muka dua budak laki tu apa lagi pergh. Iz? Ya Rabbi.. Malunya!!! Huahh!!! 

Mana nak sorok muka Iz ni? Huhuhu.. Bila dah puas duk teman si Mila ni, pukul 5 lebih balik rumah. Rumah nenek punya adik. Iz duk lepak makan kerepek bawang dengan Mila. Sekali ada orang datang, yang mamat 2 tu datang sini. Iz terus masuk bilik Mila, sorok muka beb! Malunya. Mila pelik ar Iz tak join layan tetamu, selalu layan. Ada sekali Mila panggil suruh Iz tayang muka tapi Iz sumpah!! malu!!! arghh!!!! Dalam 15 minit dia orang duk berborak. Iz terketar-ketar tangan. Hahaha. Bila dia orang dah balik Mila bagitahu Iz yang sorang mamat tu suka Iz. Masak! Hahahhaa. Tapi percayalah, sampai sekarang Iz tak kenal itu mamat. Hehehe. Sekian, terima kasih :) >////< 

# Fakta : Setiap tahun Iz mesti dapat duit raya lebih RM100. Pasay pa? Saiz Iz ni still macam budak-budak walaupun sudah form 5. Sila jealous xP Hehehehe


Tarikh tutup penyertaan : 1 Julai 2014

5 ulasan:

  1. waaa.. malunya. ish mesti tak tau nak taruk muka kat mana dah ekk

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan.. hehehe. kenangan. hihihi.. >,<

      Padam
  2. Salam ukhwah, singgah sini jalan-jalan blogwalking sambil cari kawan blogger.. salam perkenalan, salam ceria dari MyCherita

    BalasPadam
  3. Selamat berpose.. Jempot check peserta list and hadiahh review ;) TQ

    BalasPadam
  4. salam kenalan..

    singgah dari ga yang sama..done follow..jemput singgah,http://dapurjirankuberasap.blogspot.com/2014/06/riang-ria-hari-raya-give-away-by-cik.html

    BalasPadam