Assalammualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :) Trimaz singgah blog Iz ^^ Tinggalkan jejak yaw! ;D

Minggu sedih

Assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)


Minggu sedih? mungkin.. Esok kertas akaun, rabu addmath, khamis sains. Gila tak? Khamis 13 Nov tuisen. Jumaat pagi kelas tambahan akaun, Jumaat petang tuisen. Sabtu pagi kelas tambahan akaun. Ahad? Jangan mimpi cuti. Kelas tambahan sains. Harrr.. Gila padat.. Bila rehat je, celik je mata dah kena pergi kelas. walawei~

Tak apa. Pengorbanan. Apa erti kejayaan tanpa pengorbanan? Ceh ayat.. Tapi.. Tapi.. Dalam kesibukan Iz la ni, Iz tak 'bertegur' dengan seseorang ni. Yelah, selama SPM ni, apa-apa hal Iz mesti bagi tahu dekat dia. Tapi Iz terikat gila dengan masa sampai nak cakap "Iz bz" dekat dia pun tak sempat. Masak..

Dia merajuk dengan Iz. Dia ada hantar chat dekat Iz. Dia duk anggap Iz cari kawan lain. Tapi Iz mana ada cari kawan lain. Iz sibuk sangat.. Iz sentap! Terus block. Ambik kau.. Tindakan drastik! Tak fikir panjang. Pastu dia mengadu dekat kawan sekelas dia. Alamak.. Kaw-kawlah dia mengadu. Iz bukan apa, semua kawan Iz sedia maklum yang Iz ni sensetif tapi.. kenapa dia yang terlebih sensetif? Iz rasa macam.. harrr.. susah nak diungkapkan.. tapi itulah kenyataan..

Keesokan harinya, kawan dia hantar chat dekat Iz. Yang tak boleh blah dia tu seakan-akan "busy-body", Iz paling pantang orang yang "busy-body", memang makan masa nak fikir, "nak balas ke tak. nak balas ke tak". Akhirnya Iz balas. Balaslah juga sebab risau dekat seseorang tu. Tapi.. tapi...seseorang itu dah buat keputusan nak "buang" Iz daripada hidup dia. Owh.. ok..

Iz? sedih? meraung? hurm.. tak.. Iz malas nak panjangkan masalah. Biarlah dia handle hidup dia. Hak dia, siapa Iz nak halang-halang macam main galah panjang? Hee.. Bagilah dia ruang merasa orang-orang baru pula. Asyik Iz je culik dia masuk dalam poket. Hehehe. Iz terima ke kenyataan la ni? Insya-Allah. lambat-laun kena terima juga. Putus kawan? Er.. entah. Maybe dah tak ada jodoh "kawan" dengan dia. Yeah.. Iz cuba berfikiran positif walaupun agak payah. Harr..

Nak buat macam mana, aturan hidup Iz memang macam ni sejak azali. Nak salahkan takdir? Lawak. Iz ada lah juga cuba ubah takdir Iz ni, tapi.. harrr,, harrrr. semuanya harrrrr jelah.. Tapi.. adakah tindakan Iz ni betul? ke dia yang salah? mana satu? hurm.. harrrr.. eh, best plak pula taip harrr ni.. hehehe..

Sekian sahaja luahan hati Iz yang haaarrr..
Assalamualaikum :')

LIEBSTER AWARD - Taged by iamFyna

Assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)

Apa ni? apa ni? *ulang sampai 93 kali. Sebenarnya Iz tak tahu apa ni? bila skodeng blog orang lain baru faham *kot* .

La ni Iz di'tag' oleh Fyna. Tiba-tiba. Hahaha..

Ada soalan Iz kena jawab, taram jelah bukannya SPM pun. hehehe *gurau2* ^_^V


1. Perkara yang mesti dilakukan setiap kali ada masa lapang?
Makan, sakat adik, tengok kartun, online, gossip dengan mak ^_^


2. Selalu melancong? Kat mana paling best?
Tak. jarang-jarang. dekat Pulau Langkawi :)


3. One word describe diri sendiri.
sky's the limited, go fly and caught your dream :)


4. Siapa idola awak?
Rasulullah | Ninacybercake | Bunkface


5. Dalam setahun..hari yang paling dinanti-nantikan ialah.......? sebab?
Hari pertama sekolah. tapi tahun depan tak boleh dah huhuhu :'( sebab bosan sangat duduk rumah. hihhi


6. Blogger yang teringin sangat nak jumpa?
Tak ada. hihihi


7. Pernah join gathering blogger?
Tidak pernah. 


8. Kenapa jadi blogger?
Iz blogger ek? baru tahu. hihihi.. suka-suki :)


9. Barang paling mahal pernah dibeli untuk diri sendiri?
Handphone. mak dengan ayah suruh beli sendiri, tak kasi free-free huhuhu.


10. Apa yang sedang awak fikirkan sekarang?
Agak-agaknya Iz dapat PLKN dekat mana? xD


11. Pandangan tentang blog orang yang tag awak? ^_^)v
Secret. hahaha *actually tak ada. Iz cuma lihat je tak mampu nak pandang xD*



Giveaway Super Duper Awesome By Jaja

Assalamualaikum, Sebagaimana tajuk entry ni, saya nak adakan giveaway memandangkan exam dah habis and ada sedikit masa luang, maka terciptalah Giveaway Super Duper Awesome By Jaja
Maka, saya rasmikan Giveaway Super Duper Awesome By Jaja ni. *tepuk*
Moga ramai yang join GA ni yer ^_^


 HADIAH


Hadiah Misteri 2x by Ruqaiyah
Bloglist Ever x2 by Izwani
Top up RM 10x2
Small pouch bag 2x By Beba Ifa
PVC Keychain 2x By Beba Ifa
Review blog x1 By Hazimah
Header x2 By Hazimah
Goody Bag 2X by Tracey
Sophie Nail Buffer 5 in 1 1X By Noyou
Topup rm5 2X By Wawa
Tasbih digital 2X By Wawa


Tarikh 
 
1/11/2014 - 1/12/2014

Hantar link di entry ini sahaja
Para sponsor juga dijemput join, 
Oh ye, Sponsor paling banyak promote GA ni juga akan mendapat hadiah M.I.S.T.E.R.I
Sila jujur ye, pastikan ikut semua syarat. Tapi, jika ada peserta yang tiada akaun-akaun seperti dalam syarat tu, sila abaikan. Harap JUJUR ye.

GIVEAWAY HUJUNG TAHUN BERSAMA DIANARASHID.COM

Assalamualaikum...




Dengan ini bermula lah giveaway hujung tahun dari dianarashid.com dan sudi2 kan lah untuk sertainya kerana ada banyak hadiah menarik yang boleh kawan-kawan menangi.Berikut adalah senarai hadiah :-

Dish Wash Concentrate x 1 pemenang
Herbal Blend® Multi-Purpose Cream x 2 pemenang
telekung lycra x 1 pemenang
topup RM10 X 3 pemenang
Fridge magnet London + keychain (1 pemenang) 
Fridge magnet Malaysia + keychain (1 pemenang)
Topup RM10 x 1pemenang
Fridge magnet cameron highland x 4 pemenang
Shawl x 1 pemenang
Topup Rm10 x2
1 paket Mykoko rm39/500g x 1 pemenang
2 voucher KFC x 1 pemenang
baju muslimah x 2 pemenang
wang tunai rm50 x 1 pemenang
Home Binder 2014 x 1 pemenang


Syarat-syaratnya...:-

1- Buat satu entry bertajuk " GIVEAWAY HUJUNG TAHUN BERSAMA DIANARASHID.COM"

2- Like semua facebook page penaja(wajib ):-



3- Follow blog penaja( wajib) :-

June ,  Fiza , Dila , Yumida , Parihh ,Eurukaseven , CekguNorazimah ,Veesandi  , Nadiah , Ujie , YatiAdam , Fizah@susunatursioca

4- Follow Instagram penaja (jika  ada)

@cikgunorazimah , @syidah_eda93

5- Add google + :-

Junainah   ,  Yumida

6- Tinggalkan link entry anda di entry ini 

jangan lupa letak kan link blog www.dianarashid.cm di bloglist anda supaya tak terlepas pandang apa2 update terkini.Tarikh tutup giveaway ini ialah pada 10-12-2014 .Pemenang dipilih melalui random.org .Keputusan akan diumukan sebelum 15-12-2014

Sekian..

Channel Set Perfume Giveaway by Melangkau Garisan



Ada 3 botol perfume & 20 tudung untuk dimenangi!

TAMAT GA : 11 NOV 2014 

Giveaway By Mamaniza.com


Assalamualaikum




Mamaniza melancarkan sekali lagi Giveaway by Mamaniza.com berserta dengan para sponsor yang cukup hebat berserta engan tawaran hadiah yang menarik pasti akan memikat hati kalian.

Tujuan GA ini dijalankan adalah : untuk mengeratkan lagi hubungan antara sesama blogger. Saling kenal mengenali antara satu sama yang lain. Selain itu, kita juga menambah rakan-rakan baru dalam senarai followers kita.

Follow Blog:


Like FB:



Syarat utama:

1. Pastikan anda follow kesemua sponsor berikut dan like page mereka.

2. Buat entri bertajuk Giveaway By Mamaniza.com

3. Copy coding yang telah disediakan dan pastekan ke dalam ruangan HTML dan publishkan.

4. Hantarkan URL penyertaan anda di ruang komen.

5. Giveway ini akan berlangsung pada 3 Nov pukul 12 tengahari dan berakhir pada 10 Nov 2014 pada  12 tengahari juga.

6. Pemenang akan diumumkan pada 13 Nov 2014 berdasarkan random.

Hadiah Giveaway by Mamaniza.com:

Wang Tunai RM 50 - Top Refferal by Mia Liana
Paper beg - Mamaniza
Kain sulam pasang - Fuza Musa
Shawl - Farahuda
Shawl manik juntai - Shalimar
Bawal, keychain dan masker - Alise
Buku Tetamu Istimewa - Cikgu Helmi
Herblax dan halfmoon bead shawl - Norhana (IbuHana)
Keychain - Norihan
Top up RM 5 - Fatihah Fazlin dan Azwar Syuhada
Misteri - Farah Wahida dan Kathy