Assalammualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :) Trimaz singgah blog Iz ^^ Tinggalkan jejak yaw! ;D

Giveaway Mek Cun


Tarikh tamat GA : 30/11/2015

Giveaway October 2015 Cash RM500 by Emas Putih

[Sila Tekan Banner Di Atas Untuk Join]


Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang

Tarikh Mula : 29 October 2015 | Tarikh Tamat :12 November 2015


Kmpk dihatiku *testing*

Assalamulaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)

Dah berminggu berbulan Iz tak update blog. Huhuhu. Ini semua salah matrik! Heeee. Iz nak cerita macam tak sempat. Sebab sibuk siapkan kerja matrik yang infiniti ni *cewah*. Banyak sangat Iz nak cerita tapi sayangnya tak lama lagi Ujian Penilaian Semester 1. Pastu sibuk dengan MUET. Allah.. dugaan belajar. :'D

Doakan Iz boleh ngam dengan MUET ni. Dia tak suka Iz. Iz pun tak tahu kenapa. Harap PSPM1 Iz lulus dengan cemerlang. Amiin.


Dalam dilema

Assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)

Lama gila tak update blog. Makin susut blog. Phew~ Sebab? Iz tak tahu nak update apa. Heee. Ke mana Iz menghilangkan diri?

Jeng jeng jeng

Dilema yang pertama~


Dapat agak? Good job! *ayat syok sendiri memang macam ni*
Hari ini hari terakhir kelas memandu. Rabu minggu depan ujian JPJ. Ya Allah, dah la pandu kereta tak pass lagi. Latihan litar rasa tak cukup. Rasa nak menangis je sekarang ni. Susah hati. Sebab? Iz ni pendek. Bawa kereta pun kena sandar dengan bantal tambahan. Kaki tak sampai. Huarghhh..

Doakan Iz berjaya dalam ujian JPJ rabu depan. :')

Dilema yang kedua~

Iz akan jadi student matrik. Tapi masalahnya.. Iz malas nak basuh baju sendiri. kah kah kah xD

Mungkin Iz memang dah tak update blog lepas ni sebab sambung belajar *tapi join GA sempat pula ya? opps hehehe*

Doakan Iz lulus ujian jpj 20/5/2015. Amiin...
Doakan semua pembaca yang baca post ni murah rezeki. Amiin

Itu jelah kot. Heee
Assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015

*klik gambar yang pergh di atas untuk sertai



Tamat GA : 30 April 2015

Giveaway I AM Keychain by Hidayuayumie


*klik gambar yang menarik di atas untuk sertai. 

Tamat GA : 30 April 2015 

Mega Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015





Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Mega Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015 bermula pada jam 10.00 malam 16 April 2015 hingga 11.59 malam 30 April 2015. Menawarkan hadiah yang bernilai RM 425.00 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.
Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
DJH | JULIA | KAKITRAVEL | AZREEN | ANA | SOLEHAH | SALINA | SITI | MASZULL | AZNEY | JAJA | SAYIDAH | QEELA | HIDAYU | PAPAGLAMZ | ENY | FARHANA | ADDA | 
2. Wajib Like Fanpage Sponsor
3. Follow  Instagram Sponsor
DJH | SALINA | NURUL | MASZULL | JAJA | 
SAYIDAH | QEELA | FARHANA | ADDA |
4. Tambah Google Plus Sponsor 
+julia jamaludin  +Mohamad Khairil 
5. Buat entri bertajuk Mega Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015

6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.


Contoh Cara Nak Paste Coding Entri :



Kredit Untuk +Mia Liana 


7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

 Sekian Terima Kasih.


Freelance hak hak

Assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)


Freelance? Macam kelakar je. Takat tolong parent Iz je. Habis SPM terus tanam anggur halimunan. Kerja? Ada. TLDM *Tidur Lepak Dan Makan. Iz sebenarnya kekeringan idea nak update blog la ni. Tapi tak pa. Iz ceritalah pasal Iz kerja 4 hari. 4 hari je kerja? Macam mana tu?

Alkisah~

Mak Iz cadangkan Iz kerja dengan Cik L dekat kantin sekolah. Sekolah mana? rahsia~. Iz ajak Mimie join sekaki. Mana boleh buat kerja kalau tak ada geng. Heee. Iz dengan Mimie pakat jumpa pukul 7.10 am. Bila melangkah masuk dalam kantin. Wah.. semua baik-baik belaka. Senyuman tak lekang. Mengalu-alukan kehadiran kami. Terasa diri ini bagaikan seorang puteri. Cewah.

Iz dengan Mimie kerja dengan Kak Dewi. Kak Dewi ajar kami macam mana nak bungkus nasi lemak. Selama ni tahu makan je. Bila kita orang mula je buat, pergh.. kalah Kak Dewi. Kami cekap! Pantas! Hahaha. Apa-apa hal, Kak Dewi memang sporting! Rasa seronoknya bekerja!

tapi..

tapi..

hari demi hari.. Iz dapat rasa satu perasaan yang aneh. tak tahu apa benda. Esoknya kerja macam biasa. Tulatnya, Nisa join sekaki. Hari pertama Nisa kerja, dia semua terkejut. Biasalah. Esoknya, tiba-tiba ada akak sorang ni asyik marah kita orang tanpa sebab. Iz, Mimie dengan Nisa tengah bungkus nasi lemak, akak tu marah sebab ramai sangat yang bungkus nasi lemak. Apakah?

Akak tu suruh Nisa dengan Mimie buat sandwich. Mimie ambil pinggan. Nisa blur 5 saat. Tiba-tiba akak tu marah kaw-kaw si Nisa tu. Apakah? Pastu Cik L datang kenapa bising-bising ni. Akak tersebut terus lari. Bila dia orang dah habis buat sandwich, sambung balik bungkus nasi lemak. Masa kita orang borak yang tak sampai 1 minit tu. Cik L pandang semacam je.

Dia suruhnya Mimie potong sayur. Kak Dewi cakaplah, nak buat kerja jangan berborak, dia tu dengki tengok orang senang. Iz pun heee je. Mimie mengadu nak berhenti kerja. Iz tunggu je saat-saat Cik L ada dekat tempat kita orang. Ada chance! Iz pun bagi tahu dekat Kak Dewi. Kak Dewi sedih sangat. Mana taknya. 4 hari je kerja.

Saat-saat nak berhenti kerja, Cik L terkejut. Siap bagi ayat pedas-pedas lagi. Perli kita orang. Iz pun apa lagi, balas dengan ayat pedaslah. Nisa diam je. Mimie lagi terdiam. Cik L tak nak kalah. Iz pun blah jelah. Lagi sejam nak out. Akak tadi tak habis-habis dera kita orang macam-macam. Kerja dia uruskan roti canai. Iz masa tu tengah bersihkan tempat jual-jual. Lagi satu darjah nak rehat. Dia suruhnya Iz buat kerja yang memang malas sangat nak buat. Refill kuah roti canai.

Iz malas nak pergi. Tempat tu cuma 15 langkah dari tempat dia. Dari tempat Iz 30 langkah. Dia pekiknya Iz tak buat apa yang dia suruh. ya Allah. Lagi 5 minit nak keluar. Akak tu suruh kita orang basuh pinggan. Kita orang buat pekak je. Kita orang bungkus air adalah. Hehehe. Akak tu bengang je.
Akhirnya kami surrender awal.

Jadi sekarang ni Iz freelance je. Tapi tu dulu. Sekarang Iz dengan Mimie buat bisnes. Nisa kerja dekat kedai serbaneka. Happy? Tak lagi. Tak lama lagi result SPM. Doakan yang terbaik untuk Iz dan dia orang :)

Assalamualaikum :)

Segmen : Doodle couple

Assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)
Bismillah..



Segmen : Doodle couple . Segmen pertama Iz buat *nak buat giveaway den tak kayo xD*
Segmen ni senang je. pejam mata pun boleh join. tak payah jawab-jawab soalan. tak payah klik-klik benda entah. Berminat? Boleh join. boleh. boleh.

Cara-cara join segmen la ni : 

1) Follow blog Iz

2) Copy banner dan backlink dekat komen post ni je.
*kalau dekat shoutbox, risiko tak jadi peserta 70% hohoho

3) Selesai

Senang je kan? kan?

Yang bestnya.. semua yang join segmen Iz ni semua dapat doodle couple. Doodle couple je ke? Eh.. ada lagi 2 hadiah misteri. Apa dia? Adalah. 2 orang pemenang akan diambil berdasarkan random. Nasiblah..

Iz tak kisah yang join segmen ni 3 orang ke tak ada orang ke tak apa. Iz reda. *muka pasrah* hahaha.

Tarikh tamat segmen 2/1/2015 - 16/1/2015

Semoga berjaya.
Terima kasih.
Assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)