Assalammualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :) Trimaz singgah blog Iz ^^ Tinggalkan jejak yaw! ;D

Buang iklan hacker di blog

Assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :) 



Apa kejadah tajuk ni? Tak faham! Buang iklan hacker di blog? Macam 
mana tu? Apa benda tu? Ok, kali ni Iz nak share cara-cara nak buang
iklan yang diletakkan oleh si hacker di blog kau orang. Faham tak ni?
Oklah, Iz taip kau orang bayangkan ya.. bayangkan..

Waktu kau orang nak update blog nak masukkan cerita panas,

kau orang buka new tab dan taip alamat blog kau orang.
Rasa tak sabar. Banyak cerita nak dikongsi. Bila kau 
orang buka, rasa teruja tahap gila! Tiba-tiba keluarlah 
satu iklan yang entah dari mana.

Suspen! Cuak! Geram! Kau orang check alamat blog 

kau orang, TERTUKAR! Masa tu mulalah kau orang seru 
haiwan yang sedang popular di dunia internet, cadburry Opss.. xD

Dengan perasaan amarah yang meluap-luap, kau orang pergi

Blogger untuk sign in. Tapi apakan daya, hanya keluar untuk
post. Kau orang mulalah mencaci si hacker. Kau orang mula 
meraung panggil cadburry untuk kali kedua. 

Stop! 


Ada faham? Ok, Iz akan buat cara-cara nak buang iklan hacker

tu dengan 3 cara sahaja

1) Kau orang guna Monzilla Firefox untuk buka blog kau orang tu. 


2) Kau orang pergi ke Blogger in draft dan Sign in seperti biasa.


3) Dengan kadar kelajuan nak bunuh orang dalam masa 3 saat,

kau orang pergi ke Template. Klik je mana-mana template. 
Apply to blog.

4) Jangan! Jangan! Jangan! menggatal pergi ke Edit HTML sebab

si hacker tu letak iklan dia dekat situlah. Nanti keluar iklan hacker 
tu lagi. Vavi juga dipersalahkan.

5) Tarik nafas, lepas. Dan kau orang mulalah deko bersama Eric, ek

silap-silap. Deko-deko blog kau orang yang sudah berwajah baru tu.  

#Iz harap cara ni berkesan, sebab Iz guna cara ni. Bergantung kepada

sifat berperikemanusiaan hacker tu, kalau dia cuma letak iklan dan
tak usik isi-isi blog kau orang, ucapkan Alhamdulillah.
Kalau dia orang ceroboh blog kau orang sampai ke lubang cacing,
ucapkan Inna lillahi wa inna ilayhi raji'un .

Iz cadangkan kau orang backup/restore semua edit html pasal blog
kau orang tu mana tahu kau orang yang kena pula. Nanti senanglah 
sebab dah ada backup! yeah! Tapi Iz tak guna yang ada button tu
sebab malas. So Iz copy dan paste dia microsoft word. 
Senang sikit. :)

Kenapa mesti guna MONZILLA FIREFOX??? 

Kenapa? Sebabnya Iz cuba guna google chrome dah hasilnya
amatlah sakit hati. Klik je edit HTML keluarlah iklan tu. 
Harhar. >,<

Oklah, cuma itu je Iz nak share. Sharing Is Caring ^^

Assalamualaikum ;D

Boling 4 pengawas

Assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)
#sepatutnya nak post semalam tapi home page blog kena hack, kena baiki itu ini. nasib baik dapat balik blog ni. Alhamdulillah ^^



Siapa yang add dekat facebook? Mesti status pasal boling asyik tak jadi je. Pastu tak jadi. Ok. Tapi semalam tak. Jadi. Serius! xD Siapa yang anjurkan? Ash = Abu. Nama terbaru dia. xD . Ini semua idea Aizy. yosh!

Semalam masa pukul 2 petang lebih, Iz call Anak Si Hasan tu, tanya pasal boling. Tak ada salam. Terus direct bagi maklumat. Harhar :3 Kawan siapalah tu. Tunggu dekat depan koperasi sekolah. Call dia. Malas nak masuk sebab nanti semua tengok. Masa Iz usha-usha tengok dalam, adalah seorang minah ni pandang Iz. # Minah = lelaki, mamat = perempuan, ada faham? xD #. Warning, i'm human not an alien! :P

Dah malas tunggu Iz check nama adik Iz dia kelas apa masa tingkatan 1 tahun depan. Tak sampai 2 minit lepas tu datanglah Anak Si Hasan tu. Rambut dia macam pisang. xD Dia suruh pergi rumah Zack sekejap, ambil barang katanya. Masa on the way nak pergi Dahlia, yang minah TERpandang Iz and the geng slowkan motor dia orang kat sebelah Anak Si Hasan. Apa motif dia orang slowkan motor dia orang Iz tak tahu.

Masa dekat rumah Zack tak banyak cerita. Skip. Skip Skip. On the way nak ke bustop, ada bas! Yeah! Tapi malangnya Anak Si Hasan ni jalan saja je lembab mengalahkan perempuan! Dah hasilnya bas dah pergi. >,< Dia ajak berjalan. Pakai selipar osaka. Jalan jauh-jauh. Kalau kasut tak apa ar ni tak, selipar osaka! Macam bawa emas, semua yang pandu/tunggang kenderaan pandang kami. Ggrr.. Anak Si Hasan kata jimat 50 sen!

Jalan punya jalan sampai kami dekat bustop depan rumah besar milik orang cina. Alhadulillah, pagar tak buka. kalau tak.. kena kejar dengan anjing! huish! Ash asyik cakap pasal kereta kancil. Apa kejedah budak ni. Tiba-tiba ada sebuah kereta kancil berhenti. Wow. Turun dari langit ke? Lorh, kawan mak adik dia. Haih. Nasib baik. Rezeki! Kalau tak memang penatlah daki bukit yang beruntung tu. Makcik tu gelak je dengar keluhan aku. Membebel pasal Anak Si Hasan. >,<

Dah sampai simpang nak masuk golf club dia mulalah bangga diri. " Kan aku dah kata, mesti ada kereta kancil datang, kata-kata yang banyak kali diucapkan doa. " :'3 Dah masuk dah golf club tempat boling tu nampak Kak Era and the geng. Joinlah diorang semua. Ash pergi tandas nak MAKE-UP?! Iz sendiri make-up mengalakan hantu duduk diam jelah. 

Skip. Skip. Skip. 


# Izhs | Ash | Soon #

Bowling time! vs vs vs. Jumpa bekas jiran lama Iz. Firas! Main snooker! wow. harhar. Semalam Iz main 3 game. 2 game duit sendiri dan 1 game Aizy belanja. yeah! 2 game tu Iz rasa Iz kalah sekalah-kalahnya. Tapi bila A.S.I.A berlawan Iz yang menang! woho! ;D

Jap! A.S.I.A? Apa tu? asia? rasia? hehehe tak ar..
A - Aizy
S - Soon
I - Izhs
A - Abu.

Abu? xD bhahahhahha xD kesian. padan muka. nak Ash sangat last-last Abu! Masa nak balik tu hujanlah pula. Apa lagi pakat ronda-ronda ar. Ni gambar Aizy jadi apa entah aku ta tahu xD



Tu jelah kot untuk hari ini. hehehe. Assalamualaikum ;D

Result PeyeMR


Assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)
#sepatutnya post masa 19/12/2012 tetapi ada masalah 'sosial' sedang berlaku di rumah >,<

Siapa tingkatan 3 tahun ni? Macam mana keputusan peyemr? Ok. Iz nak bercerita ni, kalau bosan close tab je kan senang ;D. Minggu nak ambil result hari tu, saudara Iz yang 2 manusia tu versi penyepah bilik menginap bilik Iz selama 6 hari. Keadaan bilik tok sah ceritalah. Penat-penat aku kemas bilik dia orang sepahkan. Hati aku? retak seribu! >,<

Malam sebelum nak ambil result pergh.. banyak mesej dapat! ;D Tanya pasal nak pakai baju apa. pukul berapa. itulah inilah. Macam-macam. Dah tibalah hari yang di nantikan. Iz pagi tu main game dulu. Malas nak pergi awal sebab entalah. Tiba-tiba Iz dapat mesej daripada cik Syafiqah.

Dia sebenarnya dah ada depan pintu. Pasay pa tak ketuk? Haih.. manusia-manusia. >,< . Dah jumpa dia pergi rumah cik Aqilah. Yang bestnya macam di rancang kita orang pakai tudung bawal. Harhar ;D Tapi Iz punya lain sikit hohoho.

Sampai je tempat yang kami booking *bustop depan sekolah*, Iz tengok ramai yang pakai baju kurung. Ada majlis ka? Duk perhati tengok-tengok senior-senior sekolah Iz. Haih.. Eh, Fiqar! Wah, makin lebat rambut dia huahahaha. Macam orang gila kita orang pun borak-borak kosong.

Masa pukul 10 lebih makcik Yugi baru sampai. Haih. awalnya. Iz ubah posisi duduk. Malas dengar borak kosong. Iz bagi Yugi tengok video yang sah-sah tak ada kerja pelakonnya adik-adik Iz. Mata duk meliar tengok keadaan bustop sekolah yang 'indah' ini. Dan.. Iz terpandang susuk badan manusia ni. Familiar sangat..

Ayam masak merah! Takoyaki! Pergh.. alien! Sat.. pasay pa dia pakai baju belang sama dengan Iz? Macam mana boleh tersama ni? Oh no! #pasal baju pun bising mengalahkan mak nenek# Iz duduk macam 2 minit lagi bom nak meletup. Iz cari jalan alternatif bila ternampak Kak Mira yang sedang berborak sakan dengan kawan dia. Masa untuk kacau! ^^

Duduk sebelah kak Mira tanya pasal asrama dan sekolah. Serius macam hantu! xD Tengah syok-syok berborak datanglah anak Tajudin yang disegani lagi dikenali, Akif. cakap dengan dia macam cakap dengan tunggul, punyalah panjang tanya dia duk termenung. Terpaksa buat apa tu ala.. ha! Car wiper! depan dia. Lepas tu dia Ha? Ha? Tak ke nak kena sepak tu? >,<

Alien duduk tempat yang dekat dengan Iz. Habislah kau Iz, bala sudah mari. #bala? teruknya.. # Setiap 1 minit mesti pandang Iz. Ingat lepas cuti sekolah dia berubah tapi hampeh. Terpaksalah buat bdoh sebodoh-bodohnya depan dia. harhar :3

# Cerita terpaksa dipotong sehingga ke babak-babak selepas menerima keputusan PeyeMR #

Lepas je Iz tandatangan nak ambil sampul surat keramat tu, Iz toleh belakang cari Yugi dan Pqah tapi ghaib! Hati Iz masa tu jangan cakap ar hanya Allah je tahu. Iz cari ZAS - Zack, Ash, Soon - nak tanya pasal dia orang. Tengah syok-syok cari dalam dewan, alien ambil kesempatan tengok Iz. Tak pe, 11/1/2013 tu tarikh terakhir kau tengok aku. >,<

# Iz dapat 4a 3b 1c. C- English huhahaha. xD

Dah 'gembira' sangat dia orang berdua hilang, Iz blah dari dewan tu. Teringat si Pali nak bagi hadiah. Wuhu! Hadiah apa? ECBF! hahaha. Hadiah sempena hari jadi Iz yang dah lepas tu. #sebenarnya Iz ugut dia huahaa xD#

Dah dapat hadiah tu Iz pergi rumah cik Niesa. Pasay pa? Dia excident masa birthday dia. Hadiah yang penuh bermakna bagi dia.. Kesian.. Iz lawatlah dia seorang diri. Nak ajak budak dua ekor tu dah lama lesap. Hadiah untuk Niesa sempena hari jadi dia Iz belum bagi. Iz beli hadiah yang 'mahal-mahal' je untuk dia. Hehehe tak lah, cuma tudung bawal, gelang, keychain phone, semua tu dalam kotak yang Iz beli khas untuk dia seorang. Iz beli coklat untuk dia sebagai 'buah tangan' kepada rang sakit :)

Oklah, sampai di sini sahaja Iz bercerita. Sah tak best dan bosan! Yeah.. Iz harap persahabatan Iz antara Niesa, Pali, Soon, Zack, Ash, Fiqar yang rapat dengan Iz harap kekal. Yang lain mana? dah ghaib. Kan? #masih sakit hati.#

Ok ar, chaw dulu. Assalamualaikum. :)

p/s: kepada kawan fb ku yang rapat pada zaman dahulu, aku nak minta maaf sebab berkasar dengan kau, kata kau ni sombong ar itu ar anything. Aku bukannya apa cuma kau tu macam dah tak nak layan aku yang banyak berjasa dekat kau. Jadi mangsa troll, jadi cikgu secara paksaan dan macam-macam lagi. Aku cuma rindu dekat kau je. perangai kau yang suka troll aku sampai hati aku panas terik buat aku selalu teringat dekat kau. tapi aku dah taip macam tu. Aku harap kau tak lupakan aku ya sahabat. Aku harap kau dapat apa yang kau impikan selama ni. biarlah kau tak baca coretan ni tapi aku puas dapat luahkan. Aku ni lemah. Tak kuat macam kau. Kau lelaki. Aku perempuan. Itu jelah. bukannya kau baca pun kan.. :')

2 Dis!

Assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)

Semalam Iz, Aisyah dan adik Aisyah cadang nak pergi Rawang nak sambut dekat sana. Motif sebenar nak jumpa "dia". Dah berjanji seminggu sebelum birthday Iz nak jumpa. Punyalah tak sabar nak jumpa Iz malam tu buat onigiri felt untuk "dia".

onigiri felt from Izhs Diaryz :)
Iz jual tu. satu RM3. Kenapa naik harga?! Sebabnya nak jahit onigiri felt ni susah! Tolonglah faham! hehehe. peace yaw~ ^.^V

Pagi tu Iz dah prepare semua barang nak di bawa dalam masa 5 minit tu Iz dapat mesej daripada "dia" katanya tak boleh datang. Hati Iz masa tu hanya Allah je yang tahu. Nak menangis? Buang masa je, benda dah berlaku. 

Oklah babak "sedih" ni malas nak cerita kita ke babak "tak boleh blah". Iz pergi kedai dahlia nak pergi tukar duit syiling sebanyak RM125 ke kertas. Beg sandang memang beratlah! Tapi setiap kedai yang Iz singgah si tukang jaga kaunter mesti tanya " nak tukar berapa? " Iz jawablah RM50. Yang tak boleh blahnya dia kata " Jap ek, ni ha syiling dah banyak. nak buat apa?" Iz terus blah. Pokemon punya jantan. >,<

Masa dalam bas on the way nak ke sentosa, ada ar seorang manuia ni, perempuan, duduk sebelah Iz. Iz tak berapa kenal. Dia senyum dekat Iz. Dalam hati Iz "Apahal ar dia ni, kenal aku ke? siapa dia ni? buang tebiat ke?" Lorh. Dia kenal Iz. #tak sangka ramai betul yang kenal aku ni xD *show off tak bertempat macam ni ar*.

Iz duduk diam jelah. Pastu dia cuit Iz, Seram~ Dia tanya pasal sekolah. Masa Iz toleh belah kanan terjumpa Syafiqah. Hidup lagi dia tu xD. Pastu sampai Sentosa cari Aisyah. Naik bas dan sampai di Rawang. Kena tukar duit dulu baru boleh berhuha-huha.

Ambil masa 30 minit untuk cari kedai yang sudi tukar duit syiling ke duit kertas. Pusing sana pusing sini dan akhirnya dapat juga selepas tanya makcik jual nasi lemak yang baik hati tu. Tempat pertama kita orang pergi adalah Cass Top! 

Secara seriusnya, Iz tak pernah pergi situ sebab Iz ni kan tak reti nak melawa macam perempuan dan mak Iz ni ha kalau Iz nak benda yang nampak feminin sikit terus reject. Haiz.. Ingat aku ni lelaki ke? >,< Aisyah bagi hadiah dekat Iz ini!


Dah beli hadiah lepas tu pergi Parkson merayap dekat sana. Tengok adik Aisyah pilih barang je Iz pun terikut. Iz beli kotak. Kotak? Kotak ini!


Iz sendiri tak tahu kenapa Iz beli kotak. Rasa nak makan je kotak tu xD #buang tebiat macam inilah# Dah habis bershopping, kita orang pergi Pizza Hut! Yeah! My fav food! Beli yang terbaru! Yeah! ^^


Sedap betul! Lagi-lagi udang tempura tu! pergh! Meleleh air liur! xD Tapi bila dah makan sup cendawan cicah dengan roti bawang putih nak sumbat dekat mana lagi ni? Sumbatlah selagi boleh sumbat! Yosh!
Masa untuk balik! Iz tak ingat jalan nak ke stesen bas. Iz pergi buat U-turn. Bagus tak? Contohilah saya! xD
Dah sampai Sentosa Iz singgah Bookworm beli hadiah untuk diri sendiri. 


Masa naik bas. Iz naik bas yang sama. Ada akak tu perasan Iz. Tersengih je xD. Malam tu pula dinner dekat luar. Tak best. Serius! Pagi tadi ada seseorang datang rumah Iz. Siapa? Ash = Aiman Syafiq Hasan a.k.a Anak Si Hasan. 

Dari rumah dia ke rumah Iz punyalah jauh dengan jogging je? Pergh. Tapi Iz tak layan sangat dia tu. Malas. Macam dekat sekolah cakap benda secara terperinci. Ada bunyi-bunyi lagi. Haih.. ingatkan berubah tapi tak juga. Terpaksa menadah telinga. Kesian. Eh, dia bagi hadiah? Wow. Hadiah pe? 


Coklat?! Haih.. pasay pa tak coklat cadbruy? #memilih betullah aku ni, bersyukurlah! >,<#
Dan kami borak-borak sampai Iz halau dia balik. Wah, kejam sangat ni, Yelah, dia datang bawa Zack. Kesian Zack tunggu dia. Kalau cakap dengan Ash memang sampai malam tak habis. Details yang teramat sangat! Mengalakan perempuan! Ek, ya ke? xD

Sekian sahaja. Maaf jika terkasar bahasa. :)
Assalamualaikum.
Yosh!

1st Giveaway By Anis, Sofia dan Syafiqah

Assalamualaikum kalau tak jawab dosa kalau jawab sayang,

Sempena cuti persekolahan yang teramatlah lama ini, Iz dipanggil #cewah, perasan habis!# untuk menyertasi GA kawan baru Iz. GA? Gagak api? Garuda Air? Taklah.. GA = Give Away! Yeah. GA. Yang di anjurkan oleh .. senang cerita kau orang klik ar bawah ni:

1st Giveaway By Anis, Sofia dan Syafiqah

Ni banner program tersebut:


http://2.bp.blogspot.com/-ZT6v8eM9PO4/ULbwt88aNxI/AAAAAAAAApo/kX4sANJ-ob4/s400/anigif.gif


Hadiahnya teramatlah menarik dan misteri. #macam aku pula yang tukang buat xD#
Hope ramai yang join sebab sponsor dia orang ramai! mesti hadiah banyak! rugi kot tak join!
Kau orang kenalah baca cara-cara nak join ni sebab banyak betul blog yang dia orang drop down dalam post. #english terabur >,<#

Iz seru orang di bawah ini agar join sama GA ini. ;D
Atikah
Kak Fatin Afiqah
Dyzlaaqiesya Aqiesya
Nornatassha
Shahrizal Hans

Cari duit dengan SAYS!

Assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :) 

Sempena cuti yang membosankan dengan duit yang semakin seciput macam siput, nak cari kerja malas, online facebook rajin. Kepada pengonline facebook yang dikasihi, nak duit tak? Senang je! Guna facebook! Yup. Caranya mudah sahaja tak sampai 5 minit pun! kot..

Cara-caranya:
#klik gambar kalau tak nampak :)

1) Kau orang pergi ke >>sini<< untuk sign up! 

2) Kau orang pandai-pandai ar isi borang tu, Iz lupa dah. Nanti kena buka email bagai-bagai dan sebagainya. Lepas siap tu, nanti dia kasi notification secara tiba-tiba dekat dashboard akaun kau orang tu. Jangan laju sangat, nanti susah nak buat.

3) Bila dah siap semuanya dia nanti jadi macam ni.



4) Kau orang pergi ke dahsboard nanti kosong bersi suci je. Macam mana nak jadi macam Iz punya ni? Macam ni.



5) Kau orang pergi ke specials dan klik gambar yang ada RM10 kat bawah gambar tu, kalau gambar lain confem tak ada. So pandai-pandailah cari demi duit.

yang Iz boldkan warna hijau tu. 
6) Lepas tu apa lagi, promote dekat facebook suruh si mangsa klik tu kau orang dapat RM0.20 per klik. Bila dah lama tu makin banyak duit yang kau orang dapat. 



Senangkan? Guna jari je. Selamat mencuba! Kalau tak faham sila contact Iz di >>facebook<<! :D

With them! Part 2

Assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)

Terlepas baca post yang PADA ZAMAN DAHULUNYA? Sila klik ini >> With them <<

Oh ya Iz terlupa nak cerita pasal aktiviti malam di dalam bilik. Tak akan tidur je. Bosanlah tidur *Pergh..* Iz teringat nak ambil ubat apa entah nak urut kaki yang sakit ni. Pergi ke bilik VVIP. VVIP? Siapa? Hehehe.. cikgu kamilah :D Ramai sangat terjah masuk tanpa segan binti silu. xD

Ketuk pintu kuat-kuat. Cikgu Marwani buka pintu. Kami serbu. Cikgu tengah makan, dengan selamba bin badaknya kami join sekaki. Makan strawberi, ubi rebus, cendawan goreng, udang goreng, apa lagi tak ingat. Yang best main iPad cikgu, buat harta seketika xD

Tengok gambar.. wow!!! tak ada pun gambar Iz! TT^TT Best! Gambar grup "HOT" je banyak.. yelah dia orang buat iPad cikgu macam iPad dia orang, beli sendirilah. Dah ar malas nak ungkit, benda dah lepas.. TT O TT .
Dalam 15 minit kemudian.. Fatin, Natasha dan Balqis datang menyerbu. Bawa maggi cup.. cup maggi. mana betul ek? tapi yang pasti maggi tu dalam cup :D

Iz biasalah buat muka tak malu makan sekali. Yugi dengan Nisa segan-segan persis gadis melayu terakhir. Hehehe. Memang bestlah masa tu sampai pukul 11 tak silap lepak dalam bilik cikgu. Dah penuh perut dengan makanan yang di ambil, kami pulang ke bilik masing-masing. Tidur.. ZZZzzzz...


>> Keesokkan harinya <<

Jam menunjukkan 6.20 AM. Bangun! Mandi time. Ok, part ini Iz paling suka. Masa mandi buka paip yang warna merah keluar air sejuk, paip biru keluar air sejuk gila! Macam mana nak mandi? Guna sinki. Jangan kau orang ingat Iz duduk dalam sinki.. sudah! Ambil air kat situ.. Pastu dalam 5 minit tiba-tiba rasa berwap semacam. Wow air dekat shower dah panas tapi Iz dah habis mandi. Wahai shower yang dikasihi.. izinkan aku nak belasah kau! Dengki! >,<

Iz minta Nisa ajarkan CARA-CARA NAK BERMAKE-UP! . Serius! Iz tak reti.. tak pandai .. tak master bab MAKE-UP! Nisa pakaikanlah Iz make-up. Pastu dia suruh Iz adjust mana yang patut. Iz? Adjust? Iz buat nak serupa macam anak pontianak versi 10.7! Yugi gelak je. Kalau boleh nak guling-guling atas lantai je >,< Aku tahu ar aku ni tak reti make-up.. kalau nak gelak tu.. kuat-kuatlah.. >,<


Dah hilangkan semua make-up *Iz yang pegang kamera

Masa nak keluar tu ada dengar lagu ONE PIECE- RUN RUN .. eh sat, tu bukan lagu dalam telefon aku ke? Check jap.. Cikgu Ruzaini call? Rindu dekat kita orang ke? xD #K. tak salah sekali sekala perasan jangan lebih sudah.

Ke part yang agak best. Ke ladang strawberi. Sat. part ni tak best sangat. Masa berjalan-jalan usha sana usha sini di Tanah Rata best. Iz dengan Nisa batak tahap 3 jumpa taman permainan. Apa lagi serbu sakanlah. Yugi dipaksa menjadi bidan terjun dalam kategori tukang ambil gambar. Gayut sana gayut sini. Huish nasib baik pakai kasut, kalau pakai selipar Osaka sah hilang!

Masa dekat area palang ala-ala kubu pertahanan tu, Iz panjat sampai satu tahap ni dengan Nisa suruh Yugi tangkap gambar. Tengok Yugi gelak semacam. Hairan. Pelik. Toleh belakang. Pergh! Ash! Kacau daun kari! EEeeiii! Menyibuk betul >,< Pastu Soon pijak palang yang Iz duduk. Pergh terasa beratnya. xD Zack? Hilang.. 

Cikgu pekik suruh naik bas. Iz, Nisa dan Yugi sempat bergambar. Dah nak kena tinggal apa lagi lari!!! Tapi ada juga yang tak naik. Bosan menunggu, Cikgu Ruzaini ajak pergi tandas. Ok masa nak balik ke bas tu, Iz dan Nisa sempat lagi bergambar. Cikgu duk sengih je. Cemburulah tu hehehe.. 

Telefon Iz berbunyi lagi. Mak? Hai, rindu dekat aku ke? Hehehe.. Mak pesan beli jagung. Jagung? Cuba banyakkan kau orang on the way nak ke ladang teh dengan duit tinggal RM5 dapat beg. Memang taklah. Mak bebel ar Iz ni boros ar itu ar. Mak tanya beli apa sampai duit tinggal RM5? Nak tahu? Sila scroll ke bawah :) #Sebenarnya tinggal RM1 sebab beli air dekat Bharat :)

  1. Bateri  RM9.00
  2. Makanan masa dekat R&R Tapah RM7.00
  3. Jambu dekat R&R Tapah RM2.00
  4. Drumstick dekat MARDI RM3.00
  5. Halwa Roselle RM5.00
  6. Jampple dekat Night Market RM15.00
  7. Baju untuk Zul Amri & Ammar RM20.00
  8. Keychain skateboard RM10.00
  9. Gula-gula kapas RM3.00
  10. Jambu potong RM3.00
  11. Air Twister RM3.00
  12. Strawberry RM10.00
  13. Aiskrim Cornetto Black Forest RM3.00
  14. Gula-gula perisa buah RM2.00 
  15. Air Teh Bharat RM4.00

Tinggal RM1.00. Memang kaw-kaw kena marah. Yelah, beli itu marah beli ini marah, beli ar makanan, kenyang perut xD

Ladang teh Bharat! Oklah masa pergi tak best sangat tapi yang best masa beli sejenis minuman ni. Air Teh berperisa Strawberi dan Mangga Berkarbonat! Ada ke? Ada! Nak bukti? Nah, tengoklah..


Didakwa memberi rakan minum air ini sehingga terdesak! 

Tersedak? Macam mana tu? Iz buat dajal sikit je. Iz goncang air tu. Goncang kuat-kuat. Pastu bagi beberapa mangsa minum. Habis tersedak semuanya! xD Baiknya saya~ ^^ Yugi asyik geleng kepala je. Sian.. xD

Dah sampai dekat R&R Behrang. Pergh.. Hujan kot! Panas! *Baca boleh, percaya jangan* Masa dah habis solat nak naik bas. Buatlah muka cool kononnyalah jalan menuju je bas. Masa nak naik bas. Sat.. pergh!!! tersilap naik! Pakcik driver bas tu duk pelik je. Buat muka selamba + cover malu. Lah bas, kau dekat sini rupanya, puas aku cari kau tahu tak! #Bas dipersalahkan. 

Masuk je dala kereta cerita insiden tadi semua terdiam.Awat tak gelak? gelaklah! Huhuhu TT^TT.. Mengarut je. Pakat Azmiera duduk belakang bas sementara tunggu dia orang naik bas. Ambil gitar Muaz. Action main walhal tak reti pun! Perasan je. Yang bestnya cilok makanan Farhan. Tengah syok menjamu selera budak laki naik. Kantoi? Tak kami sempat duduk tempat kami dalam masa 4 saat! Hebat tak? xD

Dah semua naik. Jalan! Masa on the way balik tu.. Ya Allah bosannya. Ambil iPad cikgu Marwani main game. Eh, talking pocoyo ada keyboard? Iz mainlah keyboard yang tak sampai 10 key tu main lagu Najwa Latif- Carta Hati. Masa Iz main semua diam. Risau pun ada. Bila dah habis main baru bising. Huish. Hebat! xD Macam sama je masa Iz darjah 4 main rekoder semua diam. Kau orang pakat ek? :P

Bas dah sampai di perkarangan sekolah. *Sekolah pun buat karangan? hebatlah xD* Semua pungut barang masing-masing. Iz tunggu driver Iz datang. Driver? Puih.. mimpi je! Abang Iz datang bawa motosikal ayah dengan muka perasan handsomenya. Masa bagi beg Iz, Ezrai tanya abang Iz pasal lepak tak silap. Iz terkedu.. why? Tak sangka abang Iz yang .. ni ramai yang kenal.

Tanya Ezrai, "Kau kenal abang aku ke?" Masa tu abang Iz hantar beg, ni duk tunggu Cikgu Ruzaini cukai jagung. 

"Eh, tak.. mana ada" Ezrai jawab. Tak kenal? Habis yang kau cakap dengan abang aku tu siapa? Hantu? Dia tersengih dan terus blah. Ceh.. 

Kalau kau orang nak tengok gambar kita orang masa dekat Cameron, sila rujuk:
>> Versi Izhs <<
>> Versi Ash <<
dan lain-lain

p/s: Maaf jika terkasar bahasa atau apa-apa sahaja yang mengguris hati. Hope enjoy :)

With them!

Assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)

1) School Farewall with them
Them? Siapa? entah aku pun tak tahu. xD Ok.. ok.. dia orang itu adalah .. jeng .. jeng.. jeng.. kanak-kanak ribena KRK! versi 2012 punya xD.

Masa hari Khamis yang lalu, kami buat jamuan. Best? entahlah. Tapi Iz and the genge *Yugita, Annisa dan Aqilah* buat bisnes Iz. Sebenarnya Aqilah yang tolong Iz jahit. Jahit? Bisnes? Sila rujuk post ini >>Bisnes?<<

Dalam masa 3 jam sahaja kami dapat RM18! Wuhu! Macam mana boleh berjaya? Eh, hahaha.. Iz tayang benda alah tu pergi sana pergi sini.

Memang jadi perhatian. Tak ke? xD

Jamuan KRK 2012 ni best. Tapi bisnes tu haddoy. Sukanya! Kalau nak tengok gambar sebelum jamuan klik sini >> versi Izhs << yang ini pula semasa jamuan >> versi Yugita <<

2) Cameron Highlands with them
Pada hari Sabtu bermalamkan Ahad yang lalu, *ada ke ayat ni?* Iz dan 39 murid beserta 4 orang guru pergi ke Cameron Highlands yang terletak di Pahang. Pagi itu oklah, tak ada halangan. Tapi agak terlewat sedikit dari jadual yang dirancang. Memang bosan duduk dalam bas. Dahlah tak sarapan lagi. Makan makanan rapu jelah. 

Dah sampai dekat perhentian Tapah. Apa lagi cari bateri. Lupa nak beli bateri. Padahnya. Oklah cerita ini makin tak bestkan. Mai ke saat-saat yang tak boleh dilupakan oleh Iz sendiri :)

Masa dekat MARDI, Iz jadi penunjuk arah *maklumlah tahun lepas dah pergi, show off sikit* Yugi dan Nisa ikut jelah. Tapi yang tak bestnya grup ZAS datang mengganggu ketenteraman bumi. Tapi ok lah tak kacau teruk sangat. Kita orang masuk lot ini dia orang ikut. Sah mengganggu.

Punyalah best sangat sampai terjumpa buaian pun berebut. Iz VS Soon. xD Tapi bestlah. Hari hujan bergaduh sakan Ash gedik tak nak pulangkan kamera kita orang. Yugi blur Nisa syok sendiri Zack buat dunia dia. xD

Masa dah sampai dekat suatu tempat yang boleh menjadikan kami jakun adalah di air terjun hiasan. Nampak orang "masuk" dalam air terjun tu. Tak faham? Macam ni.

Faham tak ni? xD

Ini ZAS yang tolong ambilkan gambar. Zack guna telefon bimbit Nisa. Ash guna kemera Yugi. Soon guna kamera Iz. Ada faham? Ok. ZAS count down punyalah kuat sampai berkejar kita orang "masuk" dalam air terjun tu. Zack possinglah kononnya nak ambil gambar banyak-banyak DALAM MASA YANG SAMA Soon dan Ash lari bawa kamera Iz dan Yugi. Iz kejarlah dia orang. Dahlah kaki sakit sebab terjatuh tadi. Masa lari tu Crak! Wow! Sakit gila kot! Huahhh!!! TT^TT 

Dia orang pun mulalah kesiankan Iz yang sedang pegang kaki yang sakit tu. Yang tak boleh blah tu, boleh pula dia orang ketawa! Cis! Perli dalam kesian! >,< Pastu rebut daki bukit nak cepat sampai punya pasal. Tapi best apa dapat dakit bukit. Kami ada kau ada? xD

Lepas itu kami pergi mana Iz tak ingat, yang pasti kami check-in bilik lepas tu. Dah dapat kunci. Ash suruh Iz bawakan beg dia naik ke atas dengan menggunakan cik tangga. Cuba bayangkan beg Iz macam nak balik kampung lagi dia suruh bawakan beg dia. Iz bebel ar. Setiap bebelan Iz mesti ada ayat " 3 biji rumah" . Peduli apa aku. xD

Yeah, dah masuk bilik. Landing time sebelum pergi shopping di Night Market. Selepas maghrib berkumpul. Ok, masa untuk solat. Dongak ke atas cari perkataan "KIBLAT". Eh, tak ada? Serius? Wah!!! Selongkar laci setiap ruang sudut bilik. Tak ada?! Macam mana nak solat ni? Guna orang sebelah. Pergh nasib baik sebelah bilik kami budak Ezrai and the geng. Tapi er.. yeah! Afdzal membantu! Iz tinggalkan kesan. yeah KESAN dekat syiling. 

Tulisan agak buruk sebab guna LIQUID EYELINER! xD

Mari pergi Night Market! Setiap kali melangkah Iz berdoa agar ZAS tak akan muncul dekat situ. Amin! Tapi malang tidak berbau. Masa nak balik terserempak. Ok fine. Masuk bilik tidur. Zzzzzz..
Oklah, post kali ini panjang. Cerita untuk keesokkkan harinya buat post baru ek :)

Second post! >> With them! part 2 <<

Kek batik

Assalamualaikum. Hohoi. Masihkah sempat mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha? Mestilah sempat.. mak Iz kata raya aidiladha 30 hari. Ikut maklah. ^^

   Iz beraya dekat kampung Iz. Aktiviti setiap kali balik kampung adalah buat kek! Tapi kali ini Iz tak buat kek coklat sebab mesti budakbawah 12 tahun sibuk mengganggu Iz! Sebab itulah tak jadi! Iz buat seorang diri ok je! #mula dah show off dah..

   Kek apa Iz buat kalau tak kek coklat? Kek batiklah.. senang sikit nak buat.. buat?! #selak buku sejarah hidup pernah tak aku buat kek batik, error, tak pernah!# kawan habak senang nak mampus. Iz teringat resepi kek batik masa Iz blogwalking dan terjumpa Blog Cik Epal . Nasib baik sempat terjah kalau tak naya weyh!

Ni resepinya..
1 paket milo tak kisahlah 200 gram ke apa ke asalkan milo
1 ketul mentega (250 gram)
1 paket biskut Marie.
1/2 tin susu pekat manis

Cara-caranya:
1) Kerat setiap biskut Marie ke 4 bahagian. pastikan sudut dalamnya 90 darjah.

2) Masukkan mentega dan milo ke dalam periuk dan panaskan dalam suhu sederhana.

   Amaran!!! Jangan masukkan milo setelah mentega dah cair! nanti berkepul-kepul dan berbuih. #Kes terjadi dekat kampung, nampak sangat tak pernah buat! eh memang tak pernah buat apa. inilah first time! :D#

   TETEPI kalau terlupa... TERlupa..jangan panik! JANGAN PANIK!! #mula dah..# Kau orang masukkan milo tu habis sepaket lepas tu kacau dengan tenang. Nanti jadi macam liat. Masukkan air sedikit agar benda alah tu tak berketul. Buat sampai puas hati.

3) Apabila mentega dan milo selamat disatukan, masukkan setengah susu pekat manis. Tapi kalau rasa tak suka manis-manis takut gigi rosak, letaklah dalam suku. Kacau sampai ada buih tak jadi muncul.

4) Ambil biskut Marie yang telah dibahagikan kepada 4 bahagian bersamaan sudut dalamnya 90 darjah dan masukkan ke dalam periuk. Mandikan mereka secukup rasa. Pastikan jangan kuat sangat kacau tu takut biskut bercerai-derai.

5) Masukkannya ke dalam bekas yang lebar tak pun loyang. Dah letak, ambil sudu ke sudip ke garfu ke mampatkan biskut-biskut disaluti coklat. Pastikan permukaannya agak rata. agak-agak.. ^^

6) Masukkan bekas tu dalam peti beku yang sejuk selama 3 jam.

7) Jangan lupa baca basmallah sebelum makan. xD

model kek batik.
Selamat mencuba :)
#Aku rasa aku ni kuno.. biarlah asalkan aku tahu dan aku buat. yang penting perut kasi kenyang :D

Bisnes?

   Assalamualaikum, wah tajuk macm best tak semestinya isinya best. ya ke? Kalau tak percaya cuba baca. Kau orang pernah dengar kain eva foam tak? Tak pernah?

Macam nilah rupa dia.
   Iz buat pin daripada kain tu. Rupa dia macam ni


bukan aku ada post ke? tapi post pasal apa ek? lupa ar ^^
   Idea ni sebelum PMR dah tersembul keluar sejak terlihat satu video di Youtube cara-cara buat apa entah nama tu alih-alih terpadang ni. Wah smart! Tapi "bertuah"nya idea Iz dicuri oleh cikgu Iz sendiri. TT^TT . Tapi tak apa! Iz anggap ini satu cabaran buat Iz! Nak jadi usahawan kena .. #rujuk buku rujukan jap#

<<<:::Selepas 5 minit berlalu:::>>>

   Ha! kenalah Bijak mengambil peluang! yeah! kena cari pelanggang secepat mungkin! yosh! Sanggup menghadapi risiko! Iz kena tanggung rugi kalau jualan tak laku tapi setakat ni semua ok! Daya usaha berterusan! yeah! Non-stop! kecuali di rumah. yeah! xD

   Dan hasilnya, jeng.. jeng.. jeng..
Wala..
New version xD

   Amacam? Smart tak? Tak?! Meh sini Iz sekeh-sekeh! xD
Harganya RM2.00 sahaja. Tak mahal tapi murah. Dulu jual RM*terpaksa dirahsiakan sebab mahal sangat*

   Iz nak berterima kasih dengan Zakrul Azuan! Yeah! My Bestie! Sebab ajar Iz cara jahit cara dia. simple! Tak sangka lelaki pandai menjahit. Mak dia ajar. Mak Iz? Ajar anak orang. Kepada warga SMKTBR kalau nak tempah pergilah ke facebook Iz iaitu Little Junior Ipin

p/s: stok warna yang ada setakat ni ada warna kuning, putih dan turqoise. 

PMR?

Assalamualaikum! yosh!
tak ada kaitan pun.
   PMR dah habis. #15.10.2012# Iz sengaja tak update blog sebab bukannya ramai yang melawat blog Iz ni. #Tahulah buruk TT^TT# ok..ok Iz cerita dari mula sampai habis jika ingat ^^

1) Sebelum nak masuk dewan
   Pagi tu Iz pergi ke sekolah dengan tenang. Rasa macam hari biasa pula xD. Tengok semua baca buku rasa janggal pula. Eh, PMR?! xD Hahahaha rasa macam tak percaya PMR datang ke Malaysia. hehehe. Tapi yang tak best masa dalam dewan. Sejuk? Eh rasa sejuk bukan best ke? Bukan yang itu.. yang ini. Pasal Alien. Tak sangka dalam translasi ( 3, 5 ). nak dekat tu. huish.. >,< Baru je duduk pergh dia dah toleh. Nak je baling kerusi dekat dia.

2) Semasa di dalam dewan
   Perlu cerita ke?Tak payahlah malu je xD

3) Selepas keluar dewan
   Macam biasalah riuh macam artis luar negara datang ke Malaysia. Kanak-kanak Ribena macam itulah xD

   Masa gap untuk subjek seterusnya yang mula lepas Zohor, Iz and the geng #cewah# buat study sendirian. Buat macam grup. Masa study gruan #grup + sendirian# , Iz .. er.. ha! Iz terstudy sama dengan si Saiful dan si Amar. Saiful ni harap je badan kecil tapi lagi besar dari Iz , suara pergh! macam .. gonzilla? eh tak tak.. macam dah matang xD

   Si Amar tu pula. Malas nak cakap. Dulu malu macam bapa kucing sekarang nombor satu. Apa pun tak boleh jadi. Tapi part ni cerita tak best. Part mana best? Sila bawah di bawah..

   Masa last day PMR, sebelum nak ambil last payper.. last pay...per #macam Jozan Lawak Ke der# Iz, Yugi, Ash, Soon, Zack, Saiful, Amar dan pendatang tanpa jemputan Faris, duduk lepak dekat bilik BOSS. #dekat luar je# Study sambil sakat menyakat itulah mereka. Tiba-tiba je si Amar mula tunjuk perangai.

   Masa tu Iz nak dan tengah minum air. Dia kata " Budak kecil minum susu" Pergh... nasib baik tak tersembur! Ambil botol acah nak pukul dia. Eh, elak! ceh! Ash dengan Soon jangan cakaplah. Ketawa tanda sokong. Malas layan manusia pemusnah harapan negara ni. #ayat kejam! xD#

   Iz teringat nak kasi itu surat amaran dekat Alien. Iz suruh Yugi tulis. Masa tu budak penyakat tengah khusyuk buat something. Dah habis tulis surat Iz minta Ash jadi posman. Si Amar sibuk je nak tengok. Nak baca "Surat cinta!" kepala otak kau! Ini watikah perlantikan ... tak ini surat amaran! ya.. amaran! Soon pun mula tanya pasal pa Iz nak main surat-surat ni

   Iz bagilah tahu yang si alien ni dari tingkatan 1 asyik pandang Iz. Soon pun pandang Iz. Iz ambil botol campak dekat kaki dia. Menjerit dia! Padan muka kau! Tak dapat sepak , campak! habis cerita! senyap! xD


Harap kita kawan sampai bila-bila. :)

ECBF?

Ecbf? Apakah.. Eskrem Cornetto Balck Forest! Tahu tak ni? 
Ni dia ECBF! :D
Kenapa Iz dapat? Sebelum itu kau orang ingat tak yang Zul Amri cabar Iz lawan kek? Tak ingat? Tak apa sila klik >>> Zul Amri VS Izhs <<<

Dia mengaku kalah! Hahha yosh! Iz menang! Dia tak ada bahan nak masak. Yoler tu ke takut? :P

Masa hari Khamis tu, Iz dapat inbox daripada Zul Amri yang dia nak bagi ECBF. Tapi lambat bagi. Dapat hari ini #Ahad. Iz masa tu dahlah ada kelas tambahan English yang terakhir. Lambat keluar gara-gara budak form 2. Dah pukul 11 a.m. 

Mana ar pakcik ni. Iz short-cutkan ceritalah. Masa dia dah sampai depan rumah Iz. #pergh depan rumah tu!# Iz pun menhampiri dia #eceh! XD# dia senyum? Mimpi di tengah harilah ni. Seram sejuk pun ada. Huish.. XD

Boleh pula dia tanya nak ke tak? Ayat!! Iz seramlah tengok dia senyum dekat Iz. Sihat ke tak entalah. Dia cakap pergh..lembut tak ada gagap! Makan ubat apa entah. Tapi ayat akhir dia Iz sepatah haram tak faham. Mulalah gagap dia. Isk3.. 

Dia minta hadiah saguhati. Dah kalah mana ada hadiah sagu hati. Apa da.. 
Kenapalah bagi satu, asal tak sepuluh? hehehe! Yosh!

Makin makin makin..

Ok, tajuk merapu sudah datang. Pmr on the way tengah tunggu tiket penerbangan. Lama juga Iz tak update blog ni. Malas? Tak ada idea ma.. Oklah, Iz nak cerita babak-babak sebelum PMR nak datang ni. Siapa ingat pasal ZAS? Eh, tak tahu apa tu? Yang penting tu bukan makanan. ZAS- Zakrul Ash Soon. Ha.. kenal tak dia orang? tak kenal? memanglah~ 

Ini Zakrul. Kartunis dalam kelas

Ni Ash / Aiman Syafiq Hasan budak bermasalah dengan Iz

Ini Soon budak pandai segala pandai.
Minggu ni Iz sakit hati dengan Ash dan Soon. Kenapa?

1) Ash selalu sorok barang Iz.

   Sorok? Yes. Dia kalau depan meja Iz mesti tangan dia tu gatal sangat ambil botol air Iz lepas tu sorok tempat lain. woi! Sakit hati gua der! Lepas jerit dekat dia mana botol? Dia buat muka tak bersalah! Sakitnya hati!! Sampai nak pukul dia guna botol. Tadi dia sorok jam tangan Iz. Iz elok je letak atas meja. Toleh je ke meja. Ghaib~. Kalau nak sangat ambillah! Ambil! Eiii!!

2) Aktiviti Agong SZANPIY

  Eh, sejak bila pula grup tu ada aktiviti agung? XD Kita orang sepakat nak buat kek coklat lepas PMR ni. Tapi tempat tak ada. Iz target buat dekat rumah Ash tapi masa buat perbincangan Iz langsung tak cakap dengan dia sebab nak balas dendam. Tapi aduh Saleha.
 
  Dia kata ok kalau ada seseorang suapkan kek coklat dekat dia. Iz offer dekat Yugi mesti ok kan. Tapi dia tu "gedik" nak suruh orang lain. Mesti kau orang ingat si Ash tu nak Iz suapkan dia kan.. Sejak kebelakangan  ni, si Ash tu kalau makan nak bagi Iz mesti nak dia suapakan. Sampai Cik Izwasyee kata "sweet candle light". 

   Pergh berapi Iz! Ash kata Iz ni kalau makan mesti nak kena suap?! Hoi! Amboi... selama ni aku makan suap guna tangan aku je! Masa kecil-kecil lain cerita. Kau tak pernahkan suap aku? Dah senyap kang aku sepak kaki kau sampai lebam nak?! 

3) Terjadi bahan dalam kelas

   Bahan? Bukan bahan uji kaji sama sekali. Masa tu Cikgu Yati bagi latihan Sains. Dah habis jawab soalan hantar balik kertas tu dekat cikgu. Iz dah kumpul sebahagian kertas nak hantar dekat cikgu. Si Ash tercengat dekat tempat dia. Iz tanyalah nak hantar ke tak? Dia bagi kertas dia tapi bila Iz ambil dia tak bagi. Iz kata nak hantar ke tak? Dia jawab dengan excitednya Nak! 

   Iz ambillah kertas dia tapi dia tak bagi lagi. Pergh, panas hati aku! Iz suruh Cikgu Yati tampar dia. Tapi cikgu duk senyum je. Lepas tu cikgu cakaplah

" Kalau kamu benci orang tu lama-lama kamu jatuh hati dekat dia tapi suka sangat dekat dia tak boleh nanti lama-lama benci" 

   Iz tutup telinga. Semua duk khusyuk dengar. Iz cakap dalam hati semua ini tak akan berlaku. Yugi duk senyum. Sampai hati kau. 

Makin lama makin benci aku dengan perangai kau Ash! Tak pernah senangkan aku! menyusahkan! Eeiii!!! >//..<

PMR hampir tiba!

Yosh! Encik P bersama Puan M serta anaknya R jadilah PMR. #mengarut je ni# nak datang! Hoorrraaayyy!!! Mari kita buat persiapan sebelum mereka sekeluarga tiba pada 9. Oktober. 2012 ini. Ayuh! #SSB= Syok Sendirian Berhad#

Barang-barang yang perlu ada:
Satu meja penuh dengan makanan dari syarikat BM.
Sejambak bunga ENGLISH bagi ruang dewan cantik!
Sediakan air MATEMATIK yang sedap. 
80 biji gula-gula SAINS untuk kanak-kanak yang berumur 15 tahun.
Bawa Encik Badut SEJARAH bagi memeriahkan lagi suasana.
Jemput grup KHB untuk buat persembahan Xi Shua Shua.
Pastikan susun atur majlis dirancang oleh Puan GEOGRAFI.
Suruh PAI buat kad undangan ke seluruh Malaysia.
Ajak B.ARAB and the geng join sekali.

Pandai aku buat cerita XD. Oklah minggu ni Iz secara tak sengara terbuat study group dengan Harija. Hehehe.. Kesian dia asyik gelak je. Masa first time buat study group buat dekat kelas Iz, SAZ kacau! Hadoyai. Kesian Harija tak boleh fokus sebab kerenah SAZ yang geli-geli hati. Isk3..

Esoknya, kami buat dekat kelas Harija. Kelas alien versi sardin.Oh no. Tapi nasib baik masa tu dia dah keluar. Fuh selamat! Tapi dia masuk dalam kelas dalam keadaan keberatan sebab ada Iz. Iz duk khusyuk mengajar Harija dia duk toleh belakang. Tangan dah sejuk ni. Rasa nak je campak kerusi dekat dia. Hish! XD

Esok pula ajar dekat mana? entahlah. Iz buat nota Geografi untuk Harija. Ini dia


Siap warna lagi. Sah tak ada kerja! hehehe!
Kepada semua warga mangsa dera PMR good luck for your PMR examinatin that be held on 9.10.2012! yosh! #taram je spekaing tu, peduli apa aku# >//..< yosh!

Camping Krk 2012

Yosh! eh, dekat nak PMR pun bercamping? Gila! Ya, aku gila camping! :D ehem.. ehem.. Ok, Iz cerita dari A sampai Z kalau ingat. Pagi itu, Iz dengan kawan Iz berkumpul dekat bustop depan sekolah. Semua orang dah ada. Cikgu kata berkumpul sebelum pukul 7 tapi sekarang dah 7.45. Ada manusia tak datang. Kami pun pergi. 

Masa on the way pergi Hulu Langat, Iz dengan Yugi dah bosan #actually Iz# pasang lagu slow-slow makin lama makin kuat sampai ada satu lagu ni, Iz tak sedar volume lagu tu 14. Iz tertekan maka terdengarlah satu lagu "Pheeeeewwiiitttt!" selama 4 saat. Pergh, malu beb! Tapi Iz buat bodoh je. Buat tak bersalah. XD Dah tu siapa suruh senyap. Tak syioklah hehehe.

Iz jadi mangsa. Mangsa apa? Mangsa kena "BAGI" makanan dekat budak lelaki belakang Iz. Mesti soalan ni di ajukan. "Hai, sebelah je ke?" Tu Z.f tanya. Nak je bagi sebiji dekat dia. Lelaki ni memang tak malu. Minta makanan dekat perempuan. Bak kata peribahasa "Rezeki jangan ditolak, maut jangan dicari". Pergh...
Iz shorcut ceritalah sebab panjang macam dalam novel. Ada rezeki Iz ceritakan secara mendalam sampai kelaslan jenis-jenis pacat moden dalam lumpur. Lumpur? Ha, tiba je dekat camp site tu kita orang bahagikan kumpulan buat aktiviti itu ini dan terus ke aktiviti mandi lumpur. 

Masuk je hutan semua kena tutup mata dua lapis tapi Iz tak dengar arahan tu sebab masa tu jadi jururawat. Iz tutup mata selapis jelah. Nampaklah alam hutan yang wow ini. Masa dah selam-selam, tiarap-tiarap, panjat-panjat, daki-daki dan seumpama dengannya. Semua peserta duduk berkumpul dekat suatu tempat. Ada abang fasi ni entah apa nama dia tak ingat, dia tunjuk arah Iz suruh huraikan apa yang kita dapat dalam aktiviti ini. Iz tolehlah belakang. Alih-alih Iz juga sebab dia panggil "Oppa". Di sebab Iz pegang bola masa lagu Oppa Gangnam Stylelah ni! >//..<

Malam pula kita orang ada night-walking tapi sebelum tu buat aktiviti yang best. Masa night walking tu, Iz lalu hutan ni. Ada cahaya. Kelip-kelipkah itu? Cantik. Subhanllah. Tapi bising. Budak perempuan junior ni ya Allah. sikit-sikit Dahan! #Kod apabila barisan terputus# Iz orang ketiga dihadapan. Depan lagi Nabil, budak lelaki tercicir tapi berani!. Dia dengan abang fasi naik angin Iz tengok, sampai cakap "Asyik Dahan je, Ranting bila pula?" 

Bagi Iz kalau tak ada keyakinan diri pi duduk dekat dom. Jangan susahkan orang kalau tak berani habis cerita jimat masa. Selepas itu, kami semua kena duduk seorang diri kot. Macam itulah. Iz duduk dekat tangga ni. Depan Iz dalam 10 meter Faiz. Boleh pula dia tanya "Husna, kau hidup lagi ke?" Iz jawablah "Kalau kau dengar suara aku, hiduplah tu". Ambil kau. Lepas tu ada abang fasi mana entah periksa kita orang semua tapi dia tak sedar Iz ada dekat tangga.

Faiz pun bagilah tahu Iz ada dekat situ. Abang tu pun suluh lampu dekat tangga tersengih-sengih macam nak kena side kick Iz. Geram aku! Kenapa geram? Sebab dia panggil Iz tangga! yeah, Tangga! Elok-elok nama Iz , Nur Izatul Husna tiba-tiba dipanggilnya Tangga! Bro, siapa tak bengang. Iz balik ke camp site. Sepanjang perjalanan pulang ke camp site, semua yang ada dekat lorong-lorong tepi hutan Iz tegur. Nak buang amarah bukan senang beb! 

Dah semua kumpul dekat camp site ada masalah timbul. Mister Potato. Sudah, semua kena denda seperti peribahasa "Nila 5 titik rosak susu sebelanga" 5 titik= 5 junior buat masalah. Tapi best pun ada. Sebagai penutup acara denda, kami semua kena nyanyi lagu Negaraku, lagu Negeri Selangor dan lagu sekolah.Iz tak tahulah apa masalah budak lelaki pergi nyanyi lagu sekolah rendah. Kelakar! XD 

Kami pun tidur. Iz tidur sejam je. Biasalah budak camp #perasan sudah#. Pagi tu kami kena berkumpul dekat dewan. Solat. Side view pagi-pagi memang awesome! tak sempat nak tangkap gambar :'). Rasa tenang je pagi tu rasa ngantuk jangan ceritalah. Pagi tu hujan. pergh sejuk sampai tegak bulu roma. huh? hahhaha XD 

Kami buat aktiviti make up muka. Best. Alat kosmetiknya mahal. Tepung + air . Mahal na? Hahaha. "Nama tempat ni Harap redha, jadi kamu semua harap redha jika kena make up" ayat tak boleh blah masa tu. Mandi dekat swimming pool. Packing barang siap. Complete. Berkumpul. Waktu inilah waktu terakhir kami di Hulu Langat. 

Waktu sedih sadan pun bermula. Tengah khusyuk mendengar cerita daripada abang siapa nama tu siap seka air mata. Ada orang tangkap gambar, buat video. Hish, orang tengah jiwang ni janganlah tangkap gambar/video. Tak ada feeling. Kacau daun. Cerita dah habis. Cikgu Jinggo dah buka kaunter. Asyik tengok aku alih-alih nama aku kena panggil. Nasib badan siapa suruh duduk depan. 

Cerita dah sudah.Kini acara penutup punya tutup. Cikgu Jinggo panggil nama-nama insan yang bertuah. Dapat buku nota. Aku ada kau ada? Iz ni kira top 5 tau. #perasan sudah# Kini, sudah terbongkarlah sifat kepimpinan Iz. Iz tak surelah Cikgu Jinggo tahu ke tak Iz ni pengawas. Biarlah dia tahu :) 

Oh ya, tahun lepas Cikgu jinggo ada mai sekolah Iz. Masa tu Iz grup dengan akak-akak abang-abang senior. Iz malas nak bagi cadangan apa-apa je sebab dari gaya dia orang perasan bagus. #sila sakit hati# Yelah, arahan dia je yang betul. Ok, ambil. Jangan nangis tau. Bila Iz bagi idea hurm .. faham-faham sudah. Yang lepas biarkan lepas.Yang penting kita enjoy! Yosh!

p/s: kalau kau orang nak tengok gambar kami semua yang awesome sila klik link di bawah:
Camping Krk 2012
Kem Pembinaan Karektor SMK Tabura