Assalammualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :) Trimaz singgah blog Iz ^^ Tinggalkan jejak yaw! ;D

END - NEW YEAR GIVEAWAY BY IZZATI ATHIRAH


Caption menarik? Iz cuba. Hahaha.

Tahun 2016 ini sangat bermakna bagi Iz bila dipertemukan dengan Miy. Padahal satu matrik. Tapi dekat UKM juga hati bertaut. Eceh. Terima kasih Miy jadi teman jogging, teman makan, teman membuang masa, teman kelas statistik, teman pergi dewan peperiksaan sama, teman balik dari Zaaba ke KTHO dengan jalan kaki, teman masuk rumah hantu, teman belanja. Arigatou :D

Nanti sem 2 kita kelas sama lagi eh? Makan sama-sama. Aku belanja. Masa tu aku kaya. Amin. Harap final ni dapat jawab lek lok. Study hard. Tak yah acah pergi kelate. Duk UKM diam-diam. Final exam nak mai dah. Trimaz. 

Si Tompok Cafe

Assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)

STC? Pernah dengar? Tomok? Kucing? Serius la? Ya. Iz serius. Apa yang menyebabkan Iz cerita pasal STC ni?

Al-kisah.. Iz ada projek bagi subjek Pengantar Pengurusan. Sehari Dalam Hidup Seorang Pengurus. Alhamdulillah pengurus STC bagi kerjasama. Dapat air sirap limau free. Ihiks. Yang best dapat masuk bilik yang dipenuhi dengan kucing-kucing. Iz ni sejenis Iz yang acah-acah berani dengan kucing. Suka usap bulu je, Bila disua suruh pegang, kucing yang takut dengan Iz. Sedih tahu tak. Iz ni garang sangat ke? :( Hihihi


Kucing paling besar dalam STC ni. Rasa er.. besar separuh badan Iz? Ngeri


Iz dah lama tak makan chicken chop. Sebab mahal dan tak berbaloi. Tapi yang ni. Cenggini. Dengan harga yang boleh 3 kali makan. 

Kalau nak tengok video yang Iz edit boleh ke sini. 

>>> Youtube <<<

Bilik kucing tu masuk bukan free ya anak-anak. Untuk dewasa, kalau masuk setengah jam kena bayar RM5. Untuk kanak-kanak. Er.. tak ingat. maafkan saya >,<

Sekian. arigatou!


Giveaway 12-12 by SharkBurn Malaysia

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه


(klik banner kalau nak join)

Giveaway ini dibawakan oleh @Sharkburnmy dengan kerjasama Mohd Noor Shawal's Blog

Tamat: 13 January 2017

365 Days Daily Planner Giveaway by Luqman Zakaria

Sambutan Hari Jadi ke-19

Assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)

Oh ya. Hari tu a.k.a Jumaat lepas a.k.a 2/12/2016, hari jadi Iz. Yeah. Insan yang lahir di pengakhiran tahun. Bulan Disember. Ha.. Ni Iz nak kongsi pengalaman yang har har. Tahun lepas sambut dekat matrik dalam luar bilik. Yang tahun lepas tu first time di-celebrate-kan sebab selama ni celebrate dengan family je. Ni dengan kawan. 

Tahun ni luar biasa. Sebab hmmm. entahlah. rasa tak luar biasa. rasa macam.. entahlah.. 

Ok ok. banyak na aduan rakyat ni. Kita teruskan dengan diari. Hek. 

Malam yang sebelum 2 Dis tu mak Iz dah wish kat facebook. Nampak tak betapa semangatnya mak Iz? hehehe. Mana tak nya. Iz je sorang perempuan & sorang je anak dia yang lahir hujung tahun. Selalu tercicir. Huhuhu T^T 

Adat dekat blok asrama mesti prank habis-habisan. Tapi malam tu geng-geng Iz lupa. Iz tahu dia orang lupa sebab selalunya kalau ada birthday someone mesti prank malam tu. Ni tak. kantoi!

Iz celebrate dengan cukulat. Cukulat? Cokolat. Ha. Dah lama tak beli. Hari tu juga beli. Sebab Iz ingat lagi ayat Lee *ex-rumet KMPk*, "bila birthday saya, saya kena makan banyak." Ok. Set. makan banyak. Makan nasi lemak & nasi bujang. Hahaha. Bajet tak mencukupi. Tapi tibai beli coklat cadburry.

Dah lama craving, baru dapat. Untuk diri sendiri daripada diri sendiri. Jyeah!
Tak ada siapa lagi wish birthday Iz. Sis reda. Sis dah biasa alami. Nasib budak-budak bulan Disember. Kan? ke Iz sorang je rasa macam ni? ek? Dan-dan hari tu jugalah hari jadi ketua PMFEP, Abang Ibraz. Ramailah yang wish. Sampai Iz balas "Abang Ibraz je ke? + buat emoji jari telunjuk kiri kanan bertemu*" Maka lepas tu ramailah yang wish. Yang tak boleh belah, Tasha yang searas dengan Iz ni pun lupa. Inikan budak depan bilik. isk isk isk.

Malam tu ada kelas ganti Makroekonomi. Tiba-tibalah rumet Iz ajak pergi makan. Iz dapat hidulah nawaitu dia orang tu. Hahaha. A'liya pula tanya "Ala.. Iz ada kelas, baru nak ajak keluar makan" Elehhhhhhh.. pi gi lah! Dan maka dengan itu Iz pergi ke kelas ganti dengan Norin.

 Masa masuk dewan kuliah, Aini nampak Iz terus wish. Norin terkaku. "Haaa.. birthday kau ke hari ni?? Aku tak tahu.. bla bla bla dan bla" Ahhh. Sudah. Banyak na drama. Aishh. Habis je kelas, Iz balik dengan Norin & Umi. Tapi tiba-tiba Umi cakap malam rumah hantu dah buka. Maka dengan ini, Norin terpaksa pulang ke KDO sorang-sorang sebab esok dia ada kem. Kasihan. Dan Iz & Umi pergi masuk rumah hantu.

First time Umi masuk rumah hantu tapi tak nangis.
Lepas masuk rumah hantu, Iz dengan Umi duk pot pet pot pet masa balik. Masa depan FSSK, tiba-tiba Umi jerit "Weiyy!!!!" Dah kenapa makcik ni. Iz tanyalah apahal. Dia cakap tak ada apa-apa. Ek. Aneh. Pelik bin ajaib. Jalan sikit lagi jerit lagi "Weiy!!" Dah kenapa. Umi cakaplah "Bukan sepatutnya kau balik ke hari ni sebab Ahad ni nak celebrate birthday kau?" Ek. Dah ada kelas ganti mestilah tak jadi balik. Choi!

"Hari ni 2 Disember kan?" Yalo. "Happy birthday!!!" Auch. Tersentuh hati cek. Aish.. hahaha. Dan dan Umi ajak makan, nak sambut birthday girl. Dah la tengah lapar masa tu. Ini dinamakan rezeki beb. Rezeki. Mula-mula nak makan dekat KDO, tapi tak jadi sebab kedai tutup. Maka ke KTHOlah kami. Umi terus belanja burger dengan air teh ais ikat setengah. Hahaha.

Yang tak boleh belah, Umi buat My Story masa Iz makan. Dah lah makan bersepah. Aish. Malu la. Hahaha. Pastu Iz ceritalah pasal teater SEDARAH yang KTHO menang tu. Dan dan dah pukul 11.45PM. Hahaha. Tiba-tiba Umi cakap "Good luck". Ok. Part ni seram. Iz balik je bilik, bilik Iz dengan bilik depan gelap. Ok. nice. Balik je solat Isyak. Minum teh ais bungkus ikat setengah sampai habis. Terus tidur.

Dan kemudian, kipas ditutup. Mata Iz kuyu gila. Sebab seharian hadap Makroekonomi je. Dan bantal yang tutup muka dialihkan. Maka muka Iz disirami air + bedak + planta. Yang tak boleh belah tilam basah. Bangun je Iz simbah air kat dia orang. Kemudian sesi makan kek. Kek. Kek. Ke disuap dan dicalit ke atas sampai ke dahi beb. Lepas tu bagi air sarsi. Sarsi. Sarsi. Sarsi sangat! Masin. Begitulah kisah hidupku.


Malam tu tidur bilik depan. Tak tidur dengan rumet. Padan muka dia! Ceh

Cari dana demi KTHO!

Assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)
Huish.. dana? Dah kenapa? Hooo.. Sejak Iz masuk UKM, perkataan "dana" ni selalu wujud masa nak bikin program. Ingat cuti mid sem ni lecture je bagi kasih sayang, rupa-rupanya hakak-hakak senior pun bagi kasih sayang. Alololo. So sweet 

Hakak senior cadang kerja part time bagai. Iz? Kerja part time? Haaa.. no no no. Abah tak kasi. Even nak masuk 19 tahun. Hee... So Iz pun berbisnes la. Dengan sumbangan modal daripada mak, maka Iz buatlah biskut celup coklat! Yeahh!!

Deretan tentera biskut berbaju coklat
Yang ni coklat bar cookies & cream

Ready to let go. 
Alhamdulillah, untung bersih krik krik krik. Heee. Mak tolong jual. Abah tolong dengki. Yelah, anak dia bisnes coklat coklat. leceh. Dah ini je kemahiran Iz, *konon. Syukur. Rasa seronok bila mak cerita yang anak murid laju je kerumun meja nak beli biskut. Ihiks.

Ganbatte!

#KEMSIS16

Assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)
Lama gila Iz menghilang. Siapa rindu Iz? angkat tangan sikit. *pew-gha-sun
Iz ni budak junior tahun 1 UKM. Dah la junior, tahun 1 pula tu. Pendek pula tu *apa kaitan ntah

Hari tu.... Iz ada join satu kem ni. Kembara Siswa Siswi namanya. atau nama peh-meh dia kemsis16. Kem ni anjuran PMFEP, P.. M... Fakulti Ekonomi & Pengurusan. Heee. Iz join ni sebab Iz suka kem! Lagi-lagi jungle tracking. Terasa jantan sikit. Huhuhu

Iz hasut jiran searas Iz join kemsis ni. 2 orang je join. Sokey la daripada nothing. *hakak ambik foundation english, tu la hakak speaking xD. Serius, kem ni cuma 4 orang laki je join yang tahun 1. Yang laki selebihnya senior. Rasa nak gelak. Mari gelak sama-sama. Hahahhahah. 

Dah redah hutan, balik tu jalan tepi highway. kau rasa?
Ok. Iz tak tahu pula siapa yang join kemsis ni dapat merit. Syiok la kau. Tapi senior cakap, siapa join kemsis ni dapat jumpa buah hati baru. Eh? Hahahhahaha

Gadis-gadis KTHO
 Tapi yang malangnya, sehari sebelum pi kem ni, Iz cedera. Makan pakai sudu garfu. Jadi minah saleh kau! Kena air sikit, auch auch auch. pedih. Dah kenapa? Iz jatuh sebab rushing siapkan assignment yang ad-hoc kaw-kaw. Mak cakap "eleh, luka sikit" Ok mak.

Penumpang Bas 2
Sebenarnya seronok bergaul dengan kawan-kawan sefakulti. yang sebaya bestlah. yang tua setahun kureng sikit sebab nak kena berakak-akak. aishh. Hahaha. Nampak tak Iz tak tahu nak taip apa? T^T

Time for Giveaway


*Hopefully menang sebab tengah cari dana untuk program T^T

Mini Giveaway by Mya & Fana

GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI

GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS - Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera (dah jawab ke belum tu???), hari ini mummy nak melancarkan satu Giveaway. Dah lama tak buat giveaway,kan. Sampai, ada yang bertanyakan pada mummy. Bila nak buat giveaway lagi?? Haaaa...ni mummy dah buat GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS. Jangan tak join, tau !



GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS

Tadaaaa.. Ni jam untuk GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS. Koleksi jam ini di ilhamkan dari Lisa Surihani. Yang di beri jenama Lisa's Fghends. Boleh refer Facebook Lisa's Fghends


SYARAT MUDAH GIVEAWAY AZLINDA ALIN JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS


3 pemenang di cari !! Cepattt sertai Giveaway ini. Nak tahu syaratnya?? Mudah saja. Syaratnya seperti berikut :-

1. Buat 1 entri blog "GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI "

2. Follow blog www.azlindaalin.com

3. Follow G+ INI

4. Follow Facebook ini, Facebook Rush Media dan Instagram ini

5. Tinggalkan URL di ruangan komen ini.



KEPUTUSAN PEMENANG GIVEAWAY AZLINDA ALIN JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS


Giveaway ini bermula dari tarikh 20 Oktober 2016  hingga 25 November 2016

Keputusan pemenang akan di beritahu dalam blog ini pada bila-bila masa selepas tarikh tutup. 

Kesimpulannya, kene rajin terjah  blog ini la ye...kalau nak tahu siapa gerangan yang menang dapat jam tangan Lisa Surihani ni.

Semoga berjaya ! 




Mini Giveaway Lucky Nine



instagram : @izhs97
facebook : @izhs97
twitter : ilek :D


Saya Mahu Hadiah Raya! oleh PTS

Assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)

Alhamdulillah. Peraduan Saya Mahu Hadiah Raya oleh PTS entah bila nak umumkan pemenang walaupun Iz tak harap menang *menipu je ni hehehe* tapi syukur Iz antara 200 peserta terawal yang sertai peraduan ni.

Macam mana Iz boleh sertai peraduan ni? Al-kisah... Iz scroll facebook macam biasa. Tiba-tiba Reja Mus *kartunis Komik-M* share banner pasal peraduan ni. Tulis reviu buku PTS. Reviu yang terpilih boleh menang duit raya RM100. 200 penyertaan terawal dapat hadiah. Hurm.. memandangkan masa tu Iz frust tak menang GA mana-mana, Iz sertailah.

Tapi banyak budak sekolah yang join. Rasa macam aduhhh.. Tengok syaratnya "tiada had umur" Ok. Cun. Iz masuk. Hahaha.

*comelnya saya. ihiks. jangan muntah :P

Sanggup selongkar balik kotak yang Iz simpan novel-novel yang beli masa zaman sekolah tapi tak baca-baca lagi semata-mata nak cari Komik-M : Misi 4 Flat. Buat karangan reviu tu. Iz baca sendiri Iz gelak. Hehehe

                                       >>>>> Reviu oleh Iz , Komik-M : Misi 4 Flat <<<<<<<<

Iz tak sangka Iz jadi peserta terawal yang sertai bila godek-godek messenger, ada urus setia hantar mesej. Alhamdulillah. Rezeki. Terus bagi detail dekat akak cantik tu. Bagi hari tu, esoknya dapat. Wow. Laju gila. Macam hari pos, semalam dah dapat. Hehehe. Gambar pembalut hadiah tu tak sempat nak snap sebab mak yang teruja Iz dapat hadiah. Mak yang buka hadiah tu. Hehehe

*muka tak boleh blah xD
Buku nota lah! Ya Allah. Iz suka buku nota. Boleh melukis. Hohoho. Tapi... Kulit buku ni kosong. Iz yang acah kreatif pun mulalah design kulit buku ni. Tapi..


Apa yang Iz sedang lakukan pun Iz tak tahu. Buat tanpa perancangan. Tapi Iz teruskan je. Hehehehe. Dan...


Hasilnya. Simple. Rumit. dan pelik. Ni pun belum siap lagi. Nak shading-shading kasi umpp. Heeee..

Dulu pun Iz ada masuk peraduan Saya Mahu Hadiah! yang kena kumpul bucu penanda kulit novel tu. Iz hantar 2 kali. Dan 2 kali itulah dapat hadiah. Hadiahnya Iz dah tak ingat tapi buku lah. Dan dapat surat daripada PTS beserta buku nota + sampul comel gila + bagde button secara tiba-tiba. Rasa macam peminat rahsia yang hantar. Hahaha.

Walaupun Iz ni macam tak sesuai dengan novel PTS yang range budak sekolah, Iz bertukar arah ke Komik-M. Masih lagi dengan PTS. PTS tak menghampakan Iz. I love PTS! :)

Hikayat bersama Aina

Assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)

Hikayat sangat. Hahaha. Ok. Post kali ini adalah permintaan daripada kawan Iz masa dekat matrik dulu. Post ini diminta oleh Cik Aina, sebab caption dekat instagram pendek sangat. Maka post ini khas untuk cik kak kita. Tapi post ni Iz terpaksa guna "aku" sebab nak acah-acah bercakap dengan dia. Maaf yang rasa aneh >,< . Yelah, dekat blog Iz serlahkan ke-nerd-an Iz. Hahaha. Iz tak ceritakan berdasar gambar, gambar ni iklan je. Mungkin post ni macam diari. Ceh.


Nama dia Nur Aina Akmal binti Mohd Shafie. Dia ni kampung asalnya di Terengganu. Orang ganu. Maka, dia inilah orang ganu pertama yang aku kenal. Dan apa yang dia cakap dengan aku, loghat ganu dia memang tak dapat dipisahkan. Aku sejujurnya.. aku.. er... first time dengar loghat ganu depan-depan. Tiap kali dia cakap, Mar tolong translatekan. teruknya aku ni. hihihi.

Yang lagi dahsyat classmate aku ramai orang ganu. Dahsyat gila. Berpuak hoi. Hahaha. Tapi lama-lama sebulat juga. *mengambil masa yang lama* Macam mana kita orang boleh TERkawan? Kisahnya masa zaman orientasi. Sebelah aku dia, dia keluarkan buku nota yang sama design dengan aku. Tapi aku punya ada lip lap lip lap. Hohoho. Maka dari situlah kami berkawan. Hebat gila rasanya.

Bismillah..


Sejak pertama kali kita bersua, aku rasa kau ni macam kawan sekolah aku. Kenapa? Perangai nak sama. Cepat panik. Hahaha. Tapi so far ok lagi. Kau la orang ganu pertama yang aku kenal depan-depan. Aku tak pernah lagi ada kawan ganu ni. Dan dan kelas kita ramai orang ganu. Masak. Tapi aku saja bagi permulaan macam budak-budak. Sebab aku nak taip kisah kita berdua apa yang aku ingat, apa aku rasa dan aku komen. Kau baca elok-elok.


Ingat tak masa minggu orientasi? Kau mesti berkepit dengan aku sebab kau tak ngam lagi dengan classmate yang lain. Kau, aku, jag & nabila. Kau takut orang tak boleh terima kau sebagai kawan. Tapi aku gunakan ke-ramah-an aku ni untuk tarik kau bergaul dengan dia orang. *poyo la ayat >,<* Dan akhirnya kau boleh terima, cuma Jag dengan Kos je kau tak boleh lagi sebab kau tak pernah lagi berkawan dengan bangsa lain. Aku ni dengan bangsa India ni dah masak dah, sebab tu aku tak rapat sangat dengan dia orang, dari segi percakapan pun aku dah dapat tangkap. Kau takut. Lagi takut kawan dengan lelaki India. Sebenarnya aku tak faham sampai sekarang, kenapa kelas kita paling ramai india? 8 orang hoi. Lelaki melayu ilek. Aku bukan rasis. Cuma. Aku dah nampak dah dari mata kasar aku ni macam mana *maklumlah membesar dengan bangsa ni*.


Ingat tak masa presentation ekonomi? Kita jadi partner. First time kau present, kau dah cakap kau gemuruh. Sejuk tangan kau. Tiap kali present, aku yang mulakan dulu. Sampai kau tutup muka dengan buku sebab Miss Lee asyik tegur suara kau slow & kau tak fokus masa present. Ada satu hari tu, kalau masuk kelas lambat gila, dah la turn grup kita kena present, kertas mahjong dekat kau, aku present sorang-sorang dekat depan dengan buku dan marker. Duk terangkan pasal soalan apa entah macam orang gila. Hahaha. Dah habis present kau baru masuk kelas. Aduhai. Hahahaha.


Ingat tak masa waktu makan dekat kafe? Kau mesti ambil ayam masak pe ntah tu. Tapi yang tak boleh blah masa makan malam. Kau wajib order nasi goreng daging merah. Setia sangat dengan daging merah tu. Sehari tak ngap macam hantu dah. Dah nama nasi goreng mesti ada cili. Tiap kali jumpa cili, mesti kau cakap dekat aku, " Iz, banyaknya cibai". Aku.. aku.. dan orang sekeliling.. dan burung-burung terbang berkicauan.. ibarat masa terhenti seketika. Macam semua orang pandang dekat meja kita. Jam terus berdetak. Dan aku bersuara, "Na, bukan cibai. Cibai tu mencarut. Cabai na, Cabai" Dan keadaan kembali normal. Di sini, aku nak nasihatkan dekat kau, dah masuk U nanti jangan buat lagi walaupun kebarangkalian untuk berlaku ada 60%, aku titikkan amanah ni dekat kau. Berat nanang ni. Hehehe


Ingat tak masa outing? Masa tengok wayang cerita Polis Evo. Kau duduk sebelah aku. Bahagian tembak-tembak bagai mesti tangan aku, kau pukul. T_T Apa salah aku? Sakit woi! Hahaha. Tapi tangan aku gagah, maka aku biarkan. Lalala. Pergi POPULAR, kau nampak satu novel yang kau nak sangat beli. Aku tiba-tiba jadi menteri kewangan kau. Duk cerita pasal ekonomi kewangan kau. Siap bagi ceramah, kau nampak benda cute-cute rasa nak beli, aku cakap bazir je last-last berhabuk pastu buang. Kau sentap. Tapi aku terpaksa sebab kau sendiri yang suruh. Peace.


Ingat tak masa kita derma darah sama-sama. Hahahaha. Saat tu paling tak boleh blah. Kau takut kena cucuk jarum. Aku pula lagak kuat. Bila time nak cari seat, kau ambil belah kiri sebab nak korbankan tangan kiri. Eh, aku? Kau suruh aku duduk sebelah kau. Hahaha. Bila proses darah didermakan, kau genggam tangan aku macam kau nak bersalin kembar 6. Hehehe. Yang tak boleh blah masa dah habis derma. Kena rehat dulu. Aku tiba-tiba rasa macam berkhayal. Rasa nak pitam. Cepat-cepat kau bawa aku pergi ke ruang santai perempuan. Aku ingat dalam 10 minit boleh dah jalan. Aku gagahkan diri sebab kau tak solat lagi. Bila dekat rak beg, aku rebah tiba-tiba. Melutut bhai. Kau gelabah. Hahaha.

Aku rasa sakit tu sama macam masa aku kena x-ray gigi hari tu. Ke aku ada alahan? Ek? Kau papah aku balik asrama. Tengah jalan pula aku termuntah. Aduhai. Apasal la aku ni. Sampai pak guard yang lalu tegur aku kenapa. Allah. teruknya aku ni. Suka buat orang risau. Bila sampai blok aku, kau biarkan aku jalan sampai ke bilik. Aku sampai je terus rebah tak ingat apa. Hahaha. Pastu malam tu kau wasap aku cerita dekat aku yang kau kena macam apa yang aku kena. Masa kau nak ambil wudhuk, kau ting-tong macam aku. Menjerit kau panggil "Shobana!!" sambil tersimpuh depan bilik. Hahahha. Pengalaman beb. Best.


Ingat tak masa prank birthday Balqis? Ok. Yang serius paling hawau. Grup kita punyalah plan cantik-cantik nak kenakan Balqis. Kau siap remove Balqis daripada grup. Plan baik punya. Tugas kau bawa Balqis pergi belakang blok. Aku dengan yang lain dah ambil posisi. Aku macam biasa, tugas aku rakam situasi macam prank Nabila hari tu. Semua dah ambil tempat. Tapi.......... tapi............
semunya berubah! Kau pergi bagitahu Balqis yang kita semua nak kenakan dia. Aduuuu. "Sorry la, aku tak tau nak menipu! Aku bagi tau Aqis yang kita nak buat prank!" Aku dengar rasa pergh.... Semua geram dengan kau. Hahahha. Birthday Balqis tapi kau yang teruk kena tepung. Hahahha. Sedih-sedih.


Sebenarnya banyak peristiwa suka duka aku nak taip yang berkaitan dengan kau. Tapi aku ni memori tak kuat sangat. Aku bersyukur sangat dapat berkawan dengan kau. Walaupun kita berlainan loghat. Kau pure-ganu. Aku ni fake-nogoghi. Kita berkawan. Banyak benda kau mengadu dekat aku. Kau pernah cakap kau nak jadi se-heartless macam aku. Aku yang jenis tak terasa hati. Jenis yang lasak. Jenis yang boleh pertahankan diri. Kau silap. Aku kalau boleh nak jadi macam kau. Jenis yang rendah hati. Rendah diri. Kata-kata tak melukakan hati siapa-siapa.


Terima kasih sebab sudi belikan kuih semang untuk aku. Terima kasih sebab bagi keychain penyu dekat aku. Terima kasih bagi masa dekat aku. Aku harap persahabatan kita kekal hingga ke Jannah. Tak lama lagi kita sambung belajar jadi budak degree. Aku harap kau jaga diri dekat UMK. Jangan cepat melatah. Jangan cepat give-up. Ada masalah wasap aku. Aku sedia tolong kau. Terima kasih sebab hadir dalam hidup aku. Kenapa aku menangis ni ya Allah. Aduh.. hati batu dah retak. Aina, terima kasih Aina. Arghhh.. aku tak boleh taip lagi. Allah.. Kau baca jelah.


Assalamualaikum ya sahabat.


Ok. Dah stop nangis 3 minit. Hati batu kan? Hahahahaha.

Giveway Friendship By Seindahcerita



Syarat-syarat


  1. Follow Blog | seindahcerita | Blog Suhailah Hamid | Blog Hazrina | Sally Samsaiman | Puan Gojes |
  2. Follow IG | nieylanadia | Sihatitunikmat | Eintan Nurfuzie | Hazrinaajer | Sally Samsaiman |
  3. Like Page | SEINDAHCERITA  SALLY SAMSAIMAN  
  4. Follow FB | Eintan Nurfuzie |
  5. Jangan lupa letak blog seindahcerita dalam bloglist korang ya
  6. Buat satu entry bertajuk "Giveway Friendship By Seindahcerita"
  7. Letak sekeping gambar anda bersama sahabat dan cerita apa yang menarik tentang persahabatan anda..(cth : berapa tahun kenal, apa yang menarik tentang sahabat anda dan lain²)
  8. Copy banner dan link kan semula ke entri ini.
  9. Publish dan tinggalkan komen anda di ruangan komen entri ini sahaja.
    atau
  10. Copy je semua code yang ade dekat ruangan kotak di bawah ni dan paste kan di HTML, dan publish. Senang kan.. :)
  11. Hadiah
    1. Wang Tunai RM20 x 3 Pemenang
    2. Sehelai Shawl x 1 Pemenang
    3. Top up RM10 x 3 Pemenang
    4. Top up RM5 x 2 Pemenang


Sahabat baik Iz yang wujud dalam ni yang buat gaya acah-acah pondan, pakai tudung yang macam kena clorox, senyum macam kambing, apa pasal pakai kardigan entah. Ok, dia adalah Annisa. Apa yang best pasal kami? 

1- Dia kenal Iz, Iz tak kenal dia. Kira Iz ni famous orangnya masa zaman sekolah. Hohoho. Kami mula bersahabat masa tingkatan 1. Siap tubuhkan grup SZANPIY tapi dah tak kaw macam dulu.

2- Dia ni mak angkat Iz, mak yang ajar melawa. Ajar pakai makeup tapi Iz terus jadi hantu lepas pakai makeup sendiri. Hahahaha. Tak boleh blah.

3- Bulan kelahiran kami sama, Iz 2, dia 13. Iz kak long. Tapi dia yang lagi tinggi daripada Iz. Ceit

4- Kami sweet senyap-senyap. Tak tunjuk-tunjuk macam "bestfriend" orang lain, kami ada cara tersendiri tapi tak pernah bagi tahu. ecececeh.

5- Walaupun bestfriend, Iz tak rasa cemburu bila dia layan kawan lain sampai lupa Iz sebab Iz dah biasa. *Sis reda :')

*maaf, Blog Suhailah Hamid tak follow sebab button follow tak jumpa. nak nangis cari. huhuhuh.  




Telekung Arafah

Assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)

Sejak Iz menganggur ni, Iz baru teringat yang Iz nak beli telekung baru. Yelah, hari tu abah beli telekung Bandung tak kena dengan tekak. Fesyen telekung bahagian kepala amat luar biasa dengan rakyat Malaysia ni. Ceh.. Alhamdulillah, makcik Iz jadi stokis telekung. Rasa nak melompat. Telekung Arafah namanya. Apa yang best pasal telekung ni? 

Sat na, kasi cuci mata dulu. Jeng jeng jeng..


















♡ MATERIAL COTTON VISCOSE.♡ 

Lembut, jatuh dan tidak mengikut bentuk badan. Tidak perlu risau walaupun solat di tempat terbuka kerana aurat 'luar' terpelihara. 


♡ JAHITAN MUKA KEMAS DAN TERLETAK.♡
Lilitan getah grip yang 'strechable' sesuai untuk semua saiz muka sama ada bujur atau bulat. Tak perlu pakai anak tudung untuk pastikan anak rambut tidak terkeluar dari celah2 kain. 


♡ LABUH DAN FREE SIZE.♡ 

Ukuran labuh telekung melepasi lutut, manakala labuh kain lebih 1 kaki di atas lantai. Tak perlu risau aurat terdedah bagi mereka yang bersaiz besar, dapat solat dengan lebih selesa dan khusyuk. 


♡ TEBAL.♡
Walaupun menggunakan satu lapisan kain sahaja di bahagin kepala, rambut dijamin tidak mencucuk keluar daripada lubang kain kerana fabriknya yang tebal. 


♡ BUATAN BUMIPUTRA.♡
Telekung ni adalah hasil rekaan dan ilham anak tempatan dengan dijahit oleh tukang jahit yang mahir juga anak tempatan. 


♡ DAGU LEBAR.♡
Bahagian dagu yang lebar menutupi keseluruhan dagu menepati syarat telekung yang sebenar. Bentuk muka nampak lebihh kemas dan aurat di bawah dagu tertutup rapat. 


♡ MUDAH CUCI.♡ 

Dengan hanya basuhan tangan, kotoran mudah hilang, malah cepat kering bila dijemur di bawah cahaya matahari. 


♡ 20 COLOR MENAWAN.♡
Banyak pilihan untuk bertukar2 citarasa...untuk pelbagaikan koleksi telekung untuk digunakan di rumah, pejabat atau ketika bermusafir mahupun sebagai hadiah atau hantaran. 


Yang pasal 20 warna tu Iz tak pasti. Yang ada 17. Hahaha. Berminat nak beli? Boleh komen di bawah ini. Harga? RM95 termasuk postage. Mari mari saya jual :)