Assalammualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :) Trimaz singgah blog Iz ^^ Tinggalkan jejak yaw! ;D

Laka-laka je!

Assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)

Well, Iz kembali ke dunia Izhs Diaryz versi alam maya. *tumbuk budak ni sat* Ehem-ehem. So macam mana dengan cuti? Cuti? Yeah, cuti! Yay-yay cuti! ;D *bosan tahap 3.2* Malaslah cerita pasal cuti. Membosankan. Cerita pasal sebelum cuti lagi syiok! ;D

1) Doodle fiesta


Siapa tahu apa benda di tu? Siapa dapat jawab dapat .. dapat .. dapat tu! ;D *apa benda aku merepek ni?* Ok, ini merupakan doodle kelima Iz menggunakan Photoshop cs5. Jangan pelik tengok huruf 'S' tu sebab Iz memang tak reti tulis huruf 'S' xD Kenapa kuning? Saja :) Kononnya nak try buat doodle sama macam Wan Hazel punya. Beliau punya serius kawaii!!! 

2) Akaun VS Sains Sukan

Siapa ingat yang Iz duk meroyan macam orang gila hilang 4 helai rambut dalam post yang lepas? Kononnya nak masuk kelas Sains Sukan. Beria-ria sangat. tup-tup DILARANG TUKAR KELAS. Wah.... TT^TT Cikgu ni habak boleh tukar tup-tup ada takoyaki disebalik langsir. Huahhh!!!! Nisa yang duk sebelah Iz bergumbira tahap drakula dah. TT.TT. Keesokkan harinya, Amir yang kelas sama dengan Iz dapat tukar kelas! cat! ceit! cuit! ceit! eeeiii!!!! 

Ada hikmah Amir tolong tukarkan kelas untuk Iz. Biarlah dia. Soap..soap.. eh silap.. sob..sob TT^TT. Iz harap cikgu yang ajar Add Math kelas Iz ni ditukar dengan kadar segera. Why? Guys, pengetua ok! *gedik gila kot* Memang wajib sibuklah pengetua ni kan. Ada cikgu practical tak nak guna. Apa guna? Haddoy. Iz bukannya apa tapi cikgu tu macam tak ikhlas je nak mencurahkan ilmunya dekat kita orang. Tiap kali sebelum belajar mesti nak perli kita orang. Apa kita orang ni hina sangat ke cikgu? 

Menjawab? Iz bukan nak tunjuk kurang ajar tapi hak sebagai pelajar mesti tunjuk. Iz rindu dengan cikgu Supiah yang ajar Iz Geo tahun lepas. Dia tak kutuk kita orang tapi bagi semangat siap kasi tips-tips lagi! Maybe dari luaran semua yang tengok naik menyampah tapi sebenarnya dia amat sayangkan kita orang. Tapi pengetua nak yang terbaik untuk kita orang tapi caranya amat teramatlah salah! Apa kau ingat kami ini budak kecil yang makan kena suap? ergh!

sat.. apa ni? sudah lari topik! ;D #luahkan perasaan melalui blog kononnya#

3) Szanpiy

Szanpiy? Apa benda tu? Ok, bagi sesiapa yang tak pernah tahu dan nak tahu tapi tak tahu macam mana nak tahu meh sini Iz perkenalkan.. jeng jeng jeng jeng..

S = Soon Wah Fatt
Z = Zakrul Azwan
A = Aiman Syafiq Hasan
N = Nisa, Nur Annisa
P = Pqah, Nurul Syafiqah
I = Izhs, Akulah! ;D
Y = Yugita Nair.

Secara seriusnya, Iz rindu zaman berperang dengan dia orang. Maklumlah ada halangan, "halang = dinding" . So rasa asinglah. Tapi time PJK sahaja boleh nak kacau-kacau masa tukar kelas. Iz paling rindu kena sakat dengan ZAS yang jahat lagi kejam tu xD. Tapikan ada sesuatu yang pelik telah berlaku antara Iz dengan Ash. Kau orang percaya tak dia nak belanja Iz makan masa rehat? percaya tak? caya tak? wa tak caya sama lu!

Buktinya, masa dekat Cameron dialah Raja Kedekut! Yeah, minta belanja coklat strawberi RM2.00 tu pun berkira! Last-last dia pergi belanja Cik Bee. Wowh, dah. tak nak percaya dengan kau! Merajuk! *marah bf aku ni kang, cari nahas! >,< * Dengan tiba-tiba pada tahun ini bersaksikan tapak perhimpunan dan semut, dia nak belanja Iz? hakhak!

Masa bertugas duk lepak dengan Iz. kononnya nak standby pergi kantin. cari gaduh adalah! Dia report dekat Iz semua cikgu yang ajar dia kasi warning dekat dia sebab tak buat nota. Dei, kau ingat ni UNIVERSITI ke? ni sekolah ar! podah! Kurang asam jawa extra betul anak si hasan ni kan? kan? :P

Dah tamat waktu bertugas berlari turun ke kantin, tapi dia lari masuk dalam kelas. Nampak tak permainan dia? Nampak tak? Tak? Meh sini aku cili mata hang! xD Masa dah sampai kelas, Nisa habak dekat Iz yang Son of Hasan tu nanti belanja Iz lain kali. Hurm.. yoler. hampeh! Wa tak caya sama lu lagi! >,<



Ok lah, sudah merapik post ni. Laka-laka je! ;D
Segala ayat yang tidak masuk dek akal harap dimaafkan. Saya budak baru belajar kalau salah tolong maafkan. :)
Assalamualaikum
Izhs Diaruyz ;D

Tiada ulasan:

Catat Ulasan