Assalammualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :) Trimaz singgah blog Iz ^^ Tinggalkan jejak yaw! ;D

Rasakan suntikan

Assalamualaikum, kalau tara jawab ada dosa, kalau jawab tara dosa :)



Ceh.. tajuk ke main lagi.. Macam novel. Hahaha. Actually tajuk ini based on my result. Er.. ujian bulanan 1 ._. TOT. Hari ini Iz dapat 3 kertas. Sentap bhai. Habis! Sengat! TT^TT. bukan nak berlagak tapi tak tenang hati. Ok, hari ini Iz dapat kertas Matematik, Sains, dengan Bahasa Melayu. Matematik dengan Sains dapat A. Tapi Bahasa Melayu dapat C. Mana tak nya weiyh!! Headcount. Tak capai sasaran kena jumpa dengan pengetua.

Seriously? Oh mak den. Eh.. biarlah. Kita yang jawab. kita tahu kesilapan dengan kekurangan, kita kaji balik. Kalau bebel juga pengetua tu, mak Iz sarankan sumbat telinga dengan kapas. Jyeah.. sayang mak! :* Janganlah ada sesi bebelesen. Mak Iz tak de pun bebel dekat Iz pasal result. Mak Iz cakap jangan marah murid. Nanti stress. kang menjunam result lagi salahkan dia. Kesian tau dekat pelajar :'( Kami bukan manusia tanpa perasaan. Kami bukan robot. :)

Abaikan stanza atas tu. Tapi masa Cikgu Musa suruh semak penbetulan dengan kertas ujian. Ada part yang peribahasa. Maybe dalam kelas Iz je betul. sebab masa cikgu tanya apa jawapannya, Iz je yang over confiedent. Sekali kena bahan dengan cikgu.

" Jawapannya sedangkan lidah lagi tergigit "

Tapi Iz buat macam ini --> " Sedangkan lidah lagi tergigit, apatah lagi suami isteri "

" Itu lagu!! Mana ada peribahasa macam tu! Itulah hafal lagu je . " Damn. Hahaha. Best. Dah itu je ingat, tulis jelah. Nasib baik tulis kalau tak hurm..

Masa Cikgu Parvathy suruh buat benda yang sama macam Cikgu Musa buat, Iz ada yang careless!!! Oh mak aku!! Mana tak nya. Dekat graf Iz buat -1.85 tapi bila dekat answer sheet Iz buat -18.5!!!! Mak!!! Ya Allah!! TTTT O TTTT kalau tak boleh dapat markah 12/12. >,< #pengajaran : jangan over 'professional' nanti careless benda yang senang :)

Hahaha. tak boleh blah. Tapi waktu yang tak boleh blah masa tuisyen Addmath. Serius kelakar! Hahahahha. Afiq boleh plak blank kira-kira ni, Selalu dengan Iz dia suka tunjuk kepandaian dia yang 'awesome' tu. Tapi Iz yang menang hari ni. Yeay~ ;D

Oh ya. Minggu lepas si Pakcik Pali ajak Iz buat study grup, bayangkan hanya tak jumpa selang 5 minit dia balik. Apakah? Iz tunggu dengan Ash dekat kelas Iz mana tahu dia patah balik ke. atau datang pukul 2.30 petang ke. Sekali. hurm!!! Iz pun studylah dengan Ash. Geram.

Dah bosan tahap gila-gila babi xD Ash ajar Iz main apa entah. Yang tepuk tangan sekali dengan cawan. Bestlah juga. Cuma Iz ni cepat pusing. xD Sekali dah jadi, ambik kau. Non-stop. xD Iz tuntut choki2 dengan Pali. Tak kira. Dia ajak, dia tara datang, dia kena denda, :)
Smile always :)

Assalamualaikum, love from kitkat's lover :)
xD

Tiada ulasan:

Catat Ulasan