Assalammualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :) Trimaz singgah blog Iz ^^ Tinggalkan jejak yaw! ;D

Minggu sedih

Assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)


Minggu sedih? mungkin.. Esok kertas akaun, rabu addmath, khamis sains. Gila tak? Khamis 13 Nov tuisen. Jumaat pagi kelas tambahan akaun, Jumaat petang tuisen. Sabtu pagi kelas tambahan akaun. Ahad? Jangan mimpi cuti. Kelas tambahan sains. Harrr.. Gila padat.. Bila rehat je, celik je mata dah kena pergi kelas. walawei~

Tak apa. Pengorbanan. Apa erti kejayaan tanpa pengorbanan? Ceh ayat.. Tapi.. Tapi.. Dalam kesibukan Iz la ni, Iz tak 'bertegur' dengan seseorang ni. Yelah, selama SPM ni, apa-apa hal Iz mesti bagi tahu dekat dia. Tapi Iz terikat gila dengan masa sampai nak cakap "Iz bz" dekat dia pun tak sempat. Masak..

Dia merajuk dengan Iz. Dia ada hantar chat dekat Iz. Dia duk anggap Iz cari kawan lain. Tapi Iz mana ada cari kawan lain. Iz sibuk sangat.. Iz sentap! Terus block. Ambik kau.. Tindakan drastik! Tak fikir panjang. Pastu dia mengadu dekat kawan sekelas dia. Alamak.. Kaw-kawlah dia mengadu. Iz bukan apa, semua kawan Iz sedia maklum yang Iz ni sensetif tapi.. kenapa dia yang terlebih sensetif? Iz rasa macam.. harrr.. susah nak diungkapkan.. tapi itulah kenyataan..

Keesokan harinya, kawan dia hantar chat dekat Iz. Yang tak boleh blah dia tu seakan-akan "busy-body", Iz paling pantang orang yang "busy-body", memang makan masa nak fikir, "nak balas ke tak. nak balas ke tak". Akhirnya Iz balas. Balaslah juga sebab risau dekat seseorang tu. Tapi.. tapi...seseorang itu dah buat keputusan nak "buang" Iz daripada hidup dia. Owh.. ok..

Iz? sedih? meraung? hurm.. tak.. Iz malas nak panjangkan masalah. Biarlah dia handle hidup dia. Hak dia, siapa Iz nak halang-halang macam main galah panjang? Hee.. Bagilah dia ruang merasa orang-orang baru pula. Asyik Iz je culik dia masuk dalam poket. Hehehe. Iz terima ke kenyataan la ni? Insya-Allah. lambat-laun kena terima juga. Putus kawan? Er.. entah. Maybe dah tak ada jodoh "kawan" dengan dia. Yeah.. Iz cuba berfikiran positif walaupun agak payah. Harr..

Nak buat macam mana, aturan hidup Iz memang macam ni sejak azali. Nak salahkan takdir? Lawak. Iz ada lah juga cuba ubah takdir Iz ni, tapi.. harrr,, harrrr. semuanya harrrrr jelah.. Tapi.. adakah tindakan Iz ni betul? ke dia yang salah? mana satu? hurm.. harrrr.. eh, best plak pula taip harrr ni.. hehehe..

Sekian sahaja luahan hati Iz yang haaarrr..
Assalamualaikum :')

2 ulasan:

  1. jangan sedih-sedih usaha bersungguh sungguh. dont give up ok

    BalasPadam