Assalammualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :) Trimaz singgah blog Iz ^^ Tinggalkan jejak yaw! ;D

Lagu autoplay + hide

Assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)

Lagu? Autoplay? Hide? Pemenda minatang tu?

Ehem.. ehem.. Tiap kali kau orang lawat blog Iz mesti keluar lagu. Dari mana puncanya? Benda inilah yang menarik perhatian kawan Iz. Suruh buat tuto ni. Ok, mari kita mulakan.

1) Youtube

Kau orang buka youtube, cari lagu yang kau orang nak tu.

*klik kasi besar~
1) Klik 1 , 2 dan 3.
2) 4, copy semua kod dalam gambar.

Ikut step dia ok!

2) Kod lagu.
#Sila ke Layout > Add a gadget > HTML/JavaScript

Apa benda tu? Ok, selepas kau orang buat step pertama. Copy kod yang Iz suruh copy tu. COPY SEMUA! ;D Kau orang cari
#copy dan paste di HTML/havaScript

<object width="560" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/wv1UDWDMud0?hl=en_US&amp;version=3&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/wv1UDWDMud0?hl=en_US&amp;version=3&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

jadi kod lagu tu ialah : http://www.youtube.com/v/wv1UDWDMud0
#copy sampai nak masuk tanda ? 

3) Kod autohide
#copy dan paste di bawah kod lagu.


<div style="position: fixed; top: 25px; left:3px;">

<param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Dgx0on4Z1Zg&feature=relmfu&loop=1&amp;autoplay=2&amp;rel=0&amp;fs=1&amp;color1=0xEF0E91&amp;color2=0x0066FF&amp;border=0&amp;loop=0" />

<param name="allowFullScreen" value="true" />

<embed  src=" http://www.youtube.com/v/Dgx0on4Z1Zg&feature=relmfu&loop=1&amp;autoplay=1&amp;rel=0&amp;fs=1&amp;color1=0xEF0E91&amp;color2=0xFFFFFF&amp;border=0&amp;loop=0" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="false" width="0" height="0"></embed>
</div><br /><br /><br /><br />


Ok, yang Iz highlight tu kau orang tukarkan dengan kod lagu kau orang pilih tadi.
#padam kod lagu yang ada dekat atas kod autohide

Tekan SAVE!
Siap ;D



Laka-laka je!

Assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)

Well, Iz kembali ke dunia Izhs Diaryz versi alam maya. *tumbuk budak ni sat* Ehem-ehem. So macam mana dengan cuti? Cuti? Yeah, cuti! Yay-yay cuti! ;D *bosan tahap 3.2* Malaslah cerita pasal cuti. Membosankan. Cerita pasal sebelum cuti lagi syiok! ;D

1) Doodle fiesta


Siapa tahu apa benda di tu? Siapa dapat jawab dapat .. dapat .. dapat tu! ;D *apa benda aku merepek ni?* Ok, ini merupakan doodle kelima Iz menggunakan Photoshop cs5. Jangan pelik tengok huruf 'S' tu sebab Iz memang tak reti tulis huruf 'S' xD Kenapa kuning? Saja :) Kononnya nak try buat doodle sama macam Wan Hazel punya. Beliau punya serius kawaii!!! 

2) Akaun VS Sains Sukan

Siapa ingat yang Iz duk meroyan macam orang gila hilang 4 helai rambut dalam post yang lepas? Kononnya nak masuk kelas Sains Sukan. Beria-ria sangat. tup-tup DILARANG TUKAR KELAS. Wah.... TT^TT Cikgu ni habak boleh tukar tup-tup ada takoyaki disebalik langsir. Huahhh!!!! Nisa yang duk sebelah Iz bergumbira tahap drakula dah. TT.TT. Keesokkan harinya, Amir yang kelas sama dengan Iz dapat tukar kelas! cat! ceit! cuit! ceit! eeeiii!!!! 

Ada hikmah Amir tolong tukarkan kelas untuk Iz. Biarlah dia. Soap..soap.. eh silap.. sob..sob TT^TT. Iz harap cikgu yang ajar Add Math kelas Iz ni ditukar dengan kadar segera. Why? Guys, pengetua ok! *gedik gila kot* Memang wajib sibuklah pengetua ni kan. Ada cikgu practical tak nak guna. Apa guna? Haddoy. Iz bukannya apa tapi cikgu tu macam tak ikhlas je nak mencurahkan ilmunya dekat kita orang. Tiap kali sebelum belajar mesti nak perli kita orang. Apa kita orang ni hina sangat ke cikgu? 

Menjawab? Iz bukan nak tunjuk kurang ajar tapi hak sebagai pelajar mesti tunjuk. Iz rindu dengan cikgu Supiah yang ajar Iz Geo tahun lepas. Dia tak kutuk kita orang tapi bagi semangat siap kasi tips-tips lagi! Maybe dari luaran semua yang tengok naik menyampah tapi sebenarnya dia amat sayangkan kita orang. Tapi pengetua nak yang terbaik untuk kita orang tapi caranya amat teramatlah salah! Apa kau ingat kami ini budak kecil yang makan kena suap? ergh!

sat.. apa ni? sudah lari topik! ;D #luahkan perasaan melalui blog kononnya#

3) Szanpiy

Szanpiy? Apa benda tu? Ok, bagi sesiapa yang tak pernah tahu dan nak tahu tapi tak tahu macam mana nak tahu meh sini Iz perkenalkan.. jeng jeng jeng jeng..

S = Soon Wah Fatt
Z = Zakrul Azwan
A = Aiman Syafiq Hasan
N = Nisa, Nur Annisa
P = Pqah, Nurul Syafiqah
I = Izhs, Akulah! ;D
Y = Yugita Nair.

Secara seriusnya, Iz rindu zaman berperang dengan dia orang. Maklumlah ada halangan, "halang = dinding" . So rasa asinglah. Tapi time PJK sahaja boleh nak kacau-kacau masa tukar kelas. Iz paling rindu kena sakat dengan ZAS yang jahat lagi kejam tu xD. Tapikan ada sesuatu yang pelik telah berlaku antara Iz dengan Ash. Kau orang percaya tak dia nak belanja Iz makan masa rehat? percaya tak? caya tak? wa tak caya sama lu!

Buktinya, masa dekat Cameron dialah Raja Kedekut! Yeah, minta belanja coklat strawberi RM2.00 tu pun berkira! Last-last dia pergi belanja Cik Bee. Wowh, dah. tak nak percaya dengan kau! Merajuk! *marah bf aku ni kang, cari nahas! >,< * Dengan tiba-tiba pada tahun ini bersaksikan tapak perhimpunan dan semut, dia nak belanja Iz? hakhak!

Masa bertugas duk lepak dengan Iz. kononnya nak standby pergi kantin. cari gaduh adalah! Dia report dekat Iz semua cikgu yang ajar dia kasi warning dekat dia sebab tak buat nota. Dei, kau ingat ni UNIVERSITI ke? ni sekolah ar! podah! Kurang asam jawa extra betul anak si hasan ni kan? kan? :P

Dah tamat waktu bertugas berlari turun ke kantin, tapi dia lari masuk dalam kelas. Nampak tak permainan dia? Nampak tak? Tak? Meh sini aku cili mata hang! xD Masa dah sampai kelas, Nisa habak dekat Iz yang Son of Hasan tu nanti belanja Iz lain kali. Hurm.. yoler. hampeh! Wa tak caya sama lu lagi! >,<



Ok lah, sudah merapik post ni. Laka-laka je! ;D
Segala ayat yang tidak masuk dek akal harap dimaafkan. Saya budak baru belajar kalau salah tolong maafkan. :)
Assalamualaikum
Izhs Diaruyz ;D

Aku, mereka & outing ;)

Assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)

Eh, kau orang! fulamak lama gila tak update blog. *nampak tak bajet tu?* Well, bukan ni kan tak matang-matang, semua tak matang. tak matang dari segi fikiran, fizikal dan lain-lain. Apa yang matang entahlah tak tau. Oklah, Iz malas nak ceramah dekat diri Iz ni. So.. Iz nak bercerita tentang semalam punya perkara. Semalam? apa sudah terjadi? Jeng.. jeng.. jeng..

Pesta Buku 1 Malaysia! Siapa dah pergi? Kita geng! yeay! ;D Hahaha. Iz cadang nak ajak Anak Dara join sekali nak jadikan dia hamba pada hari itu nanti tapi dia dengan family dia pergi rumah sedara. aduh.. tak dapat nak buli. xD

Iz pergi dengan Amira & Syakila. Bertiga je, nak ajak ramai memang tak ar. Pergi tu tak best. Yang bestnya masa nak ke KTM dekat Rawang tu. Amira habak mau naik tu punya jejantas. Iz dengan Syakila tak pernah pula naik itu jejantas yang panjang tu. Iz dengan Syakila follow Amira dari belakang. Dah tawaf 1 bangunan baru Amira ingat yang tangga nak naik ke jejantas tu dekat sebelah kedai apa entah. Tapi bukan kita start jalan dari situ ke kak Mira oi? >,<

muka Iz macam nenek sebab kebuluran xD
Dah beli tiket KTM. hampir tertinggal! xD haddoyai. tak boleh blah betul kot. Masuk dalam gerabak Iz cuma dengar lagu je. sesak. bosan. lama nak tunggu. Dan akhirnya sampai jua! Jalan punya jalan Syakila tanya kita orang berdua. bila nak sampai ni? Jauh lagi ke? Iz ni mana baik orangnya. Duk habak jauh lagi~ xD

Dah masuk dalam hall pesta buku tu. kami berpecah. Iz borong novel dulu ;D lepas tu borong buku rujukan. jumlah kesemunya RM100.65. memang kaw-kawlah duit Iz dikerjakan. Dah lah mak tak sumbang apa-apa >,< Dah puas beli Iz ajak Syakila tengok pentas yang ada artis duk memekak je. Dia habak tu pelakon juvana yang jadi ayam. Ayam? Iz fikir yang ni.


Iz ni. Kuno pun bertempatlah sikit! xD Kalau kau orang hebat, silalah cam muka 'ayam' tu dekat bawah ni: #kabur skit, tak cukup tinggi ;'D


Dah tu, Iz ronda-ronda dengan dia orang. Iz tengok Amira yang paling banyak memborong. xD Iz? budak baik~ lah sangat! xD Masa ronda-ronda tu terserempak dengan Alis & Aida. wow xD


Penat tangan jinjing beg plastik. Alangkah bagusnya Anak Dara ada boleh buli dia suruh bawa barang kami semua xD. Perut dah lapar mahu diminta isi. Pergilah kami ke Sunway apa tu.. entah tak ingat tapi ada SUNWAY~ xD Puas tawaf cari kedai yang kosong tapi tak jumpa. Berlaparlah kami :'O. Iz ambil keputusan untuk pergi Rawang makan dekat situ. Kat sini mahal~ xD

Dalam gerabak KTM, sunyi je. maklumlah siapalah yang sudi pergi Rawang ni~ Dalam koc *betul ke eja ni?* Iz, Syakila & Amira buat 'rumah' sendiri. xD Tapi jangan risau Iz paling over! xD Sila tengok.










Yang paling melampau sekali Iz pergi baring~ xD Aduhai, inikah perempuan? xD Tapi time kali kedua Iz baring, Iz terus bangun. Amira dengan Syakila hairanlah. Kenapa? Sebab Iz terpandang ini..


Ya Allah, malu gila! boleh pula tak sedar ada CCTV!! tengah rakam pula tu. Sat.. cuba bayangkan time kami buat aksi gila-gila orang yang jaga CCTV tu perhatikan kami? Huish!!! mana nak lipat muka ni wey??!! masuk dalam buku? malu sungguh! Dan kami pun jadi BAIK semula xD.

Dah sampai Rawang~ cari KFC. makan! yeah! Iz order burger ikan. tak nak makan nasi konon. Dietlah sangat! #ada sebab Iz tak makan nasi sebab adalah~#





Perut dah penuh, masa untuk balik. Tak sangka time balik tu Anam dengan Bazuka *Zulkhornain* ada. Dah normal dah kami masa tu. Rasa lambat sangat sampai rumah. Yelah pergi pukul 9.00AM balik pukul 4.55PM. Mana tak nya. 

Dah sampai rumah kena ceramah. Iz memekakkan telinga je. hahaha. Iz beli novel ni je. Mak tak kasi beli novel cintan cintun ni. Mana sesuai dengan jiwa Iz yang terKANAK-KANAK. xD


Dah begitulah kisahnya. Assalamualaikum :)
p/s: kerja sekolah tak sentuh pun! xD