Assalammualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :) Trimaz singgah blog Iz ^^ Tinggalkan jejak yaw! ;D

Post pertama dalam 2013

Assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)

Eh, sat! 2/1/2013! Sekolah! ;D Siapa pergi sekolah tadi? Best tak? Hehehe.
Pagi-pagi tu Iz pergi sekolah dengan adik Iz, Aqilah dan adiknya. Tengah syok berjalan, adalah seorang ni tegur Iz tanya frm 4 ke? Iz? form 4? bahahhahahah!! macam tak percaya! Tapi itulah kenyataan! >,<

Entah kenapa pagi tu Iz pergi loghat Kedah. Semua pelik je dengar. yelah, orang Negeri Sembilan cakap loghat Kedah, tak ke special tu? xD. Iz bertugas macam biasa, biasalah sangat. Tempat Iz jaga tu ada Wan. Apa lagi, duk berboraklah. Hilangkan bosan tahap 13.2 #ada ke? xD# Iz ajak Wan teka perhimpunan habis pukul berapa. Iz agak pukul 9.00 AM tepat xD

Tapi jangkaan Iz meleset! habis pukul 9.03 AM! Beza 3 minit je pun! Hahaha. Dah habis perhimpunan tu kami #tingkatan 4# masuk dewan 'syurga' xD Cikgu duk bagi taklimat/ceramah. Cikgu edarkan borang permohonan nak masuk kelas apa. Dalam kepala otak Iz ' Akaun, Akaun, Akaun '. Dah hantar je borang permohonan tu, hati Iz lega. ;D

Tapi, cikgu suruh serahkan borang permohonan dekat guru kelas. Borang dah ghaib harhar ;'D. Terpaksa buat baru. Dalam kelompok lelaki, Iz dengan Niesa je perempuan. Bayangkanlah~ >,< 
Pastu cikgu suruh rehat.

Semua dah masuk dewan tapi adalah juga yang tak masuk. Iz cari pelanggan Iz masa rehat. Onigiri felt, Iz jual. Laku! yeah! ^^


RM4 setiap satu. hehehe. Dalam sejam je Iz dapat RM16! Yeah! Masa masuk dalam dewan. Tempat dah penuh. Cikgu nak sebut nama pelajar bertuah yang dapat masuk kelas tu. Sampai je kelas 4 Akaun, nama Iz cikgu sebut dua kali! Mana tak popular aku masa tu bahahaha xD Malu kot! Macam mana boleh terselit dua ni? Pelik vs hairan betullah ;D

Iz nampak ramai sangat angkat meja. Iz pun angkatlah meja baru. Biru! Lawa! Hahaha. Tapi 2 meja Iz kena angkat! Badan kecil angkat meja? harhar ;D Iz pekik macam orang gila minta tolong. Tangan Niesa tak boleh angkat meja tu maklumlah patah. Minta tolong dekat Firdaus hampeh! Harith? Lagi ar! 

Angkat punya angkat, huish baru sampai dekat tangan, belum daki lagi tu! Ternampaklah Amirul. Iz minta tolong dekat dia dan dia tolong Iz! Huah! Akhirnya ada penyelamat! Iz ingat tingkat 3, alih-alih atas sekali. Mak ooiii! Puas mendaki dengan mengangkat meja dengan kudrat yang ada, Iz dan Niesa berjaya angkat! Yeah! Hoorraaayyy!! xD

Yang tak puas hati tu, sebelah kelas Iz, Sains Sukan. Budak alien tu kelas tu ar! Iz duduk tepi tingkap. #gara-gara angkat meja dengan Niesa# cuba bayangkan.. bayangkan.. setiap kali rehat/ naik kelas/balik ke dia lalu sebelah tingkap. Guuuaarrrgghhh!!! 

Tak apa, tak apa. Tunggu habis bulan ni. Kolej Vokasioanl Sungai Buloh. Wait for me! ;D


2 ulasan: