Assalammualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :) Trimaz singgah blog Iz ^^ Tinggalkan jejak yaw! ;D

Melukis doodle dengan mudah

Assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)

Well, hari ni Iz TERbaik hati nak share macam mana Iz buat doodle. Maybe ada antara kalangan hang pa ada TERtengok freebies doodle budak sekolah, dan nak tahu macam mana Iz buat. Sebelum tu hang pa semua mesti ada itu SAI. apakah? ok, paint tool sai.

>> download << 

download dekat button hijau yang awesome tu. Jangan klik tempat lain, klik dengan bijak k! Dah download tu open folder klik extract to. *dalam folder lepas hang pa klik open, ada button dekat atas, pandai-pandailah cari :'3* Bila nak buat cari yang ada Application! Diulangi, APPLICATION! ;D *type

1) Buka SAI. Mari lukis doodle. Perhatikan nombor dekat dalam gambar ni. Ikut tau!

2) Yang step kedua ni best! serius! ;D 

3) Kita start dengan bismillah. :) Tarik tetikus dan bentukkan satu lekuk yang er.. hehehe. Nak bagi berhenti daripada menyambung buat DOUBLE CLICK! 

4) Kalau terguna yang LINE, don't worry! Kita EDIT! ;D Caranya senang je. Klik macam bawah ni

5) Hang pa naikkan ke atas :) Dah jadi yeay! xD

6) Buat step 5 tu dekat bahagian mata :) Buatlah macam mana asalkan ada rupa :)

 Siap! yeay! ;D
# nak save dalam bentuk .jpg ok! ok tak ni? xD 
*kelakarnya doodle aku xD
Assalamulaikum :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan