Assalammualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :) Trimaz singgah blog Iz ^^ Tinggalkan jejak yaw! ;D

Mewarna doodle dengan mudah

Assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)

Kalau dulu hang pa dah buat doodle, >> melukis doodle dengan mudah << kali ni kita warna pula! First, kita baca bismillah dulu ;)

1) Tengok betul-betul nombor tu. buat slow-slow ek! Nak warnakan part yang kita nak ni senang je. Klik part tu nanti jadi biru.

2) Kalau step 1 tu ada part yang seciput tak dapat nak klik, hang pa guna yang SELECT dan pandai-pandailah klik :)

3) Part ni kena hati-hati, Tengok dekat side belah kiri, tadi atas, sekarang bawah. ok? Part mewarna Iz suka guna AIR BRUSH sebab Iz suka buat ton. Bukan Kak Ton ek! >,< Part ni suka hati hang pa ar nak warna macam mana sebab ada lingkaran yang wow melindungi xP

4) Bila dah puas mewarna, nak kekalkan warna tu klik macam bawah ni.

5)Nak warnakan lain? Ulangi step 1 tadi sampai semua berwarna~ ;D

6) Kalau nak ada effect dekat part yang kita nak, rajinlah diri bodek-bodek dekat bahagian jenis berus tu. :)

7) Masa dah teruja gila nak warnakan doodle, pastikan jenis berus tu DENSITYnya seciput skit sebab kita nak effect sikit je. Kalau tak masa tambah effect macam warnakan serata je ._. *teruknya bahasa aku ni >,<

8) Part doodle dah siap, background? Kalau rajin buatlah, kalau malas tak perlu :)

9) Hasilnya.. tada~

Yeay! siap!! ;'D #save dalam bentuk .jpg ok! >,< 
p/s: kalau jadi bagilah tau ^^
Assalamualaikum :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan